Vrachtwagenchauffeur Klaas Pot gaat vooral voor de gezelligheid naar het NK

Het terrein van de RDW in Lelystad is zaterdag het terrein voor de halve finale van ‘de zuinigste chauffeur van Nederland’. In totaal gaan zes chauffeurs met elkaar de strijd aan. Een van hen is Klaas Pot, die vorig jaar als overwinnaar uit de strijd kwam. Verkeerspro.nl sprak met hem in de week voor de halve finale.

“Ik ben al wel een beetje in voorbereiding. Omdat ik vorig jaar gewonnen heb, hoefde ik niet deel te nemen aan de voorrondes.” Gespannen is de Fries geenszins. “Ik doe toch vooral voor mijn plezier mee, gewoon omdat ik het leuk vind.”

De passie straalt er van af bij Pot, die er naar uit kijkt om toppers als Rik van de Berkmortel en Hans Brouwer te treffen. “Zij waren er vorig jaar niet bij, ik denk  dat ik toch wel mede daarom gewonnen heb.”

Pot scoorde vorig jaar goed op snelheid en theorie, maar had het lastig met de behendigheid. “Daarop scoorde ik maar 600 van de 1000 punten. Wat betreft de theorie heb ik de laatste tijd de boekjes in elk geval weer even doorgespit, toch om alles weer even op te frissen.”

En dat is niet persé om tot winst te komen, maar toch vooral om te weten hoe het nu ook alweer zit allemaal. Want Pot is toch vooral chauffeur van beroep. “Ik bevoorraad supermarkten voor de Aldi in Friesland. Tijdens het rijden houd ik al erg veel rekening met de zuinigheid, het geeft je als chauffeur ook gewoon rust, je komt nooit met stress thuis aan.”

Stress heeft Pot ook niet over het aankomende NK, wat zondag haar climax heeft als de drie beste chauffeurs het tegen elkaar opnemen in de Utrechtse Veemarkthallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vrachtwagenchauffeur Klaas Pot gaat vooral voor de gezelligheid naar het NK | RijschoolPro

Vrachtwagenchauffeur Klaas Pot gaat vooral voor de gezelligheid naar het NK

Het terrein van de RDW in Lelystad is zaterdag het terrein voor de halve finale van ‘de zuinigste chauffeur van Nederland’. In totaal gaan zes chauffeurs met elkaar de strijd aan. Een van hen is Klaas Pot, die vorig jaar als overwinnaar uit de strijd kwam. Verkeerspro.nl sprak met hem in de week voor de halve finale.

“Ik ben al wel een beetje in voorbereiding. Omdat ik vorig jaar gewonnen heb, hoefde ik niet deel te nemen aan de voorrondes.” Gespannen is de Fries geenszins. “Ik doe toch vooral voor mijn plezier mee, gewoon omdat ik het leuk vind.”

De passie straalt er van af bij Pot, die er naar uit kijkt om toppers als Rik van de Berkmortel en Hans Brouwer te treffen. “Zij waren er vorig jaar niet bij, ik denk  dat ik toch wel mede daarom gewonnen heb.”

Pot scoorde vorig jaar goed op snelheid en theorie, maar had het lastig met de behendigheid. “Daarop scoorde ik maar 600 van de 1000 punten. Wat betreft de theorie heb ik de laatste tijd de boekjes in elk geval weer even doorgespit, toch om alles weer even op te frissen.”

En dat is niet persé om tot winst te komen, maar toch vooral om te weten hoe het nu ook alweer zit allemaal. Want Pot is toch vooral chauffeur van beroep. “Ik bevoorraad supermarkten voor de Aldi in Friesland. Tijdens het rijden houd ik al erg veel rekening met de zuinigheid, het geeft je als chauffeur ook gewoon rust, je komt nooit met stress thuis aan.”

Stress heeft Pot ook niet over het aankomende NK, wat zondag haar climax heeft als de drie beste chauffeurs het tegen elkaar opnemen in de Utrechtse Veemarkthallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.