Bijna drie miljoen verkeersboetes van mei tot augustus opgelegd

Weer bijna drie miljoen verkeersboetes tussen mei en augustus

Flitspaal Foto: Unsplash

Er zijn 2.937.812 verkeersovertredingen vastgesteld in de periode van mei tot en met augustus. Dat zijn er ongeveer 40.000 minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen lag het aantal overtredingen op 2.977.737.

De meeste boetes zijn opgelegd wegens te snel rijden en zijn met behulp van een flitspaal of met digitale hulpmiddelen, zoals camera’s, vastgelegd. Het gaat hier om bijna 2,4 miljoen overtredingen.

Wat betreft het aantal boetes voor telefoongebruik achter het stuur, is een stijging te zien. Vorig jaar werden er 47.438 mensen gezien tijdens niet-handsfree telefoongebruik, dit jaar waren dat er 66.150. Het Ministerie van Justitie geeft aan dat dit onder meer te verklaren valt door het feit dat fietsers, die met een telefoon in de hand fietsen, vaker zijn bekeurd.

Het ministerie laat daarnaast weten dat bestuurders zich dit jaar wel beter aan de maximumsnelheid houden nu de controles er een tijdje staan. Deze conclusie trekken zij uit het feit dat er bij trajectcontroles ruim 60.000 boetes minder uitgedeeld zijn dan vorig jaar. Maar, zij geven ook aan dat de trajectcontroles op bepaalde wegen minder beschikbaar zijn geweest vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.