Eerste elektrische vrachtwagen in Amsterdam

ROTTERDAM – Afvaldienstverlener Van Gansewinkel presenteert woensdag de eerste elektrische afvalwagen in de afvalbranche bij afvalenergiecentrale AVR in Rotterdam. De vrachtwagen wordt bij wijze van proef ingezet om bedrijfsafval te verzamelen in de binnenstad van Rotterdam. De wagen vervoert het afval naar de AVR in Rotterdam-Zuid. Daar wordt het afval verbrand en omgezet in elektriciteit, […]

Wethouders Marijke Vos en Marjo Teuling starten vrijdag de eerste elektrische vrachtwagen van Amsterdam bij de lancering van het Cleanteam Osdorp.

Het voertuig gaat door het stadsdeel rijden om meldingen van zwerfvuil ter plekke op te lossen. De rondzwervende vuilnis zorgt voor grote ergenis bij de bewoners, waarop de deelraad tot een oplossing is gekomen.

Amsterdam wil in 2015 minimaal 10.000 elektrische voertuigen in de stad laten rondrijden met een dekkend netwerk van oplaadpunten. Woensdag zijn de eerste elektrische auto’s al door wethouder Marijke Vos geïntroduceerd.

In Osdorp gaat voor het Cleanteam nu ook de eerste elektrische vrachtwagen rijden. Dit type wagen rijdt nog nergens anders in Nederland.

Overigens rijden er in Rotterdam al wel elektrische vrachtwagens rond om afval op te halen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste elektrische vrachtwagen in Amsterdam | RijschoolPro

Eerste elektrische vrachtwagen in Amsterdam

ROTTERDAM – Afvaldienstverlener Van Gansewinkel presenteert woensdag de eerste elektrische afvalwagen in de afvalbranche bij afvalenergiecentrale AVR in Rotterdam. De vrachtwagen wordt bij wijze van proef ingezet om bedrijfsafval te verzamelen in de binnenstad van Rotterdam. De wagen vervoert het afval naar de AVR in Rotterdam-Zuid. Daar wordt het afval verbrand en omgezet in elektriciteit,…

Wethouders Marijke Vos en Marjo Teuling starten vrijdag de eerste elektrische vrachtwagen van Amsterdam bij de lancering van het Cleanteam Osdorp.

Het voertuig gaat door het stadsdeel rijden om meldingen van zwerfvuil ter plekke op te lossen. De rondzwervende vuilnis zorgt voor grote ergenis bij de bewoners, waarop de deelraad tot een oplossing is gekomen.

Amsterdam wil in 2015 minimaal 10.000 elektrische voertuigen in de stad laten rondrijden met een dekkend netwerk van oplaadpunten. Woensdag zijn de eerste elektrische auto’s al door wethouder Marijke Vos geïntroduceerd.

In Osdorp gaat voor het Cleanteam nu ook de eerste elektrische vrachtwagen rijden. Dit type wagen rijdt nog nergens anders in Nederland.

Overigens rijden er in Rotterdam al wel elektrische vrachtwagens rond om afval op te halen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.