Truckers worden voortaan te kijk gezet in Botlektunnel

Te hoge vrachtwagens, ze zijn een doorn in het oog voor forensen die door de Botlektunnel komen. Het levert veel ongelukken en extra files op en volgens de Verkeersonderneming een kostenpost van 1,8 miljoen euro per jaar.

Momenteel is het zo dat de verkeerslichten bij de Botlektunnel gaan branden als er een te hoge vrachtwagen aankomt. 75% van de te hoge vrachtwagens rijdt echter gewoon door. Via luidsprekers wordt nu omgeroepen wie de dader is, maar dat heeft amper effect.

De boete van 600 euro is echter fors, maar lijkt nog niet afschrikwekkend genoeg.

De Verkeersonderneming, opgericht om het aantal files in het Rotterdamse havengebied te beperken, komt nu met grote schermen langs de weg waarop de boosdoeners te zien zijn.

“Bij eerst de Botlektunnel en later de Thomassentunnel plaatsen we van die schermen die ook bij popconcerten worden gebruikt. Niet alleen het kenteken is er duidelijk op te zien, maar ook de bedrijfsnaam. Zo weet iedereen wie de boel ophoudt. Vrachtwagenchauffeurs zijn daar heel gevoelig voor,” aldus Laurens Schrijnen van de Verkeersonderneming in het Algemeen Dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.