NEA meldt rampzalig jaar voor transportsector

Adviesbureau NEA Transportonderzoek- en opleiding bv (NEA) stelt de verwachtingen voor het beroepsgoederenvervoer voor spoor, weg en binnenvaart voor 2009 naar beneden bij, aldus NEA vandaag (donderdag) in een persbericht.

De verwachting is dat het volume van het wegvervoer in de chemische sector in 2009 met meer dan 20% afneemt ten opzichte van 2008.

Ook in eindproducten en containervervoer is er een daling te zien van de volumes met 19%. Het wegvervoer van bouwmaterialen heeft de afgelopen tijd nog voortgebouwd op de in gang gezette bouwproductie. De verwachting is dat de productie na de zomer verder wegzakt en ook in 2010 zal afnemen, met als gevolg ook een verdere volumedaling.

De chemiesector is vroegcyclisch en dus merkt deze sector de economische opgang in 2010 als één van de eerste. Pas in de tweede helft van 2010 is sprake van lichte groei voor het eindproducten- en containerwegvervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.