Verheugen wil verplichting tonen rij- en rustgegevens terugschroeven naar zeven dagen

Eurocommissaris Günter Verheugen wil vlak voor zijn pensioen nog iets betekenen voor de transportsector.

Hij wil de verplichting om de rij- en rustgegevens over de afgelopen 28 dagen terugschroeven naar 7 dagen.

Deze maatregel zal tot gevolg hebben dat transporteurs veel minder administratie hoeven bij te houden. Bovendien maakt het een einde aan wantoestanden in tal van landen, waar chauffeurs forse boetes krijgen als ze de gegevens niet helemaal correct hebben.

De werkgroep van Verheugen adviseert ook om naar een hogere versnelling te schakelen bij de invoering van de tachografen van de tweede generatie, die alle elektronische gegevens aan boord van een voertuig bundelen in één unit die ook de systemen voor GPS en tol bevat.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.