Eurlings geeft startsein voor ‘onderhoudsestafette’ aan snelwegen

Verkeersminister Camiel Eurlings geeft maandag het startsein voor een ‘onderhoudsestafette’ aan de Nederlandse snelwegen. Dat doet hij langs de A9 tussen Holendrecht en Diemen, waar de vluchtstroken in beide richtingen worden ingericht als spitsstroken. Het werk duurt tot juli volgend jaar.

Rijkswaterstaat pakt zo voor mei 2011 dertig fileknelpunten aan. Tien daarvan worden nog voor die tijd opgeleverd. Het gaat om uitbreiding van snelwegen met één rijstrook of met een spitsstrook.

Het werk gebeurt volgens Eurlings juist nu omdat het in crisistijd wat rustiger op de weg is. Niettemin zullen automobilisten flink veel overlast ondervinden van de werkzaamheden. Via tv-spotjes en ook de iPhone zullen weggebruikers geïnformeerd worden over de werkzaameden, zodat ze kunnen kiezen voor een andere route of voor alternatief vervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.