Bereken alvast jouw kilometerheffing

ROTTERDAM – Chauffeurs en rijinstructeurs met een iPhone kunnen alvast tot op de cent nauwkeurig bekijken wat de kilometerheffing hen gaat kosten. Het Rotterdamse bedrijf Think Sharp heeft daarvoor de applicatie Rij en Reken ontwikkeld.

Het programma houdt met de GPS bij hoeveel kilometer de telefoon aflegt. Vervolgens worden de kosten berekend, afhankelijk van het type auto en de route. Tijdens het rijden geeft het programma de prijs tot op de cent nauwkeurig weer.

De prijzen die Rij en Reken toont zijn gebaseerd op het wetsvoorstel Wet Kilometerprijs, met aannames op basis van rekenvoorbeelden van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ieder moment valt te zien hoeveel geld de bestuurder kwijt zou zijn als de kilometerheffing op deze wijze wordt ingevoerd. Het type auto kan worden ingegeven middels het kenteken.

Het programma houdt geen rekening met de afschaffing van de BPM en motorrijtuigenbelasting.

Het programma is te downloaden in de App Store van Apple.

www.rijenreken.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bereken alvast jouw kilometerheffing | RijschoolPro

Bereken alvast jouw kilometerheffing

ROTTERDAM – Chauffeurs en rijinstructeurs met een iPhone kunnen alvast tot op de cent nauwkeurig bekijken wat de kilometerheffing hen gaat kosten. Het Rotterdamse bedrijf Think Sharp heeft daarvoor de applicatie Rij en Reken ontwikkeld.

Het programma houdt met de GPS bij hoeveel kilometer de telefoon aflegt. Vervolgens worden de kosten berekend, afhankelijk van het type auto en de route. Tijdens het rijden geeft het programma de prijs tot op de cent nauwkeurig weer.

De prijzen die Rij en Reken toont zijn gebaseerd op het wetsvoorstel Wet Kilometerprijs, met aannames op basis van rekenvoorbeelden van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ieder moment valt te zien hoeveel geld de bestuurder kwijt zou zijn als de kilometerheffing op deze wijze wordt ingevoerd. Het type auto kan worden ingegeven middels het kenteken.

Het programma houdt geen rekening met de afschaffing van de BPM en motorrijtuigenbelasting.

Het programma is te downloaden in de App Store van Apple.

www.rijenreken.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.