asfalteren, wegenbouw

Eurlings stopt miljarden in wegennet

AMSTERDAM – Ondanks zijn demissionaire status stopt minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) 2,6 miljard in het wegennet. Hij wil hiermee verschillende knelpunten aanpakken. Dat kondigt hij dinsdag aan de De Telegraaf.

Eurlings wil onder meer de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom doortrekken en een fikse verbreding van de A15 ten zuiden van Rotterdam. “Het bouwen moet doorgaan”, vindt de CDA-bewindsman. “We zijn het meest filegevoelige land van West-Europa. De haven van Rotterdam en de BV Nederland kunnen niet vooruit zonder deze wegen.”

Met de aanleg van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom ontstaat een nieuwe snelle corridor tussen Rotterdam en Antwerpen. Het project kost 300 miljoen euro en moet eind 2013 gereed zijn.

De A15 krijgt extra banen, parallelwegen en een geheel nieuwe Botlekbrug. De overspanning wordt met veertien meter twee keer zo hoog als de huidige brug, zodat er meer zeeschepen onderdoor kunnen zonder het wegverkeer te hinderen.

Het Havenbedrijf Rotterdam drong al lang aan op de wegverbetering, om te voorkomen dat alle extra goederen uit het nieuwe havengebied straks vastlopen in een filefuik. Dinsdag kondigt de minister verder aan dat het traject A50 tussen Ewijk en Valburg voor 274 miljoen op de schop gaat. Ook daar verdubbelt het aantal rijstroken.

Eurlings: “Ik ben aangenomen om te bouwen en ik bouw door tot de laatste dag dat ik minister ben. Door ons verslonsde wegennet op te knappen doen we pas echt iets voor onze economie.”

Lees het artikel in De Telegraaf

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurlings stopt miljarden in wegennet | RijschoolPro
asfalteren, wegenbouw

Eurlings stopt miljarden in wegennet

AMSTERDAM – Ondanks zijn demissionaire status stopt minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) 2,6 miljard in het wegennet. Hij wil hiermee verschillende knelpunten aanpakken. Dat kondigt hij dinsdag aan de De Telegraaf.

Eurlings wil onder meer de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom doortrekken en een fikse verbreding van de A15 ten zuiden van Rotterdam. “Het bouwen moet doorgaan”, vindt de CDA-bewindsman. “We zijn het meest filegevoelige land van West-Europa. De haven van Rotterdam en de BV Nederland kunnen niet vooruit zonder deze wegen.”

Met de aanleg van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom ontstaat een nieuwe snelle corridor tussen Rotterdam en Antwerpen. Het project kost 300 miljoen euro en moet eind 2013 gereed zijn.

De A15 krijgt extra banen, parallelwegen en een geheel nieuwe Botlekbrug. De overspanning wordt met veertien meter twee keer zo hoog als de huidige brug, zodat er meer zeeschepen onderdoor kunnen zonder het wegverkeer te hinderen.

Het Havenbedrijf Rotterdam drong al lang aan op de wegverbetering, om te voorkomen dat alle extra goederen uit het nieuwe havengebied straks vastlopen in een filefuik. Dinsdag kondigt de minister verder aan dat het traject A50 tussen Ewijk en Valburg voor 274 miljoen op de schop gaat. Ook daar verdubbelt het aantal rijstroken.

Eurlings: “Ik ben aangenomen om te bouwen en ik bouw door tot de laatste dag dat ik minister ben. Door ons verslonsde wegennet op te knappen doen we pas echt iets voor onze economie.”

Lees het artikel in De Telegraaf

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.