Maximumsnelheid

België: ‘Voortaan 70 per uur buiten bebouwde kom’

BRUSSEL – De maximumsnelheid in België buiten de bebouwde kom moet 70 kilometer per uur worden. Daartoe dient CD&V-kamerlid Luc Peetermans een wetsvoorstel in. Zo meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg maandag.

Alleen op wegen met twee of meer rijstroken zou 90 kilometer per uur nog toegelaten moeten blijven. Momenteel geldt overal buiten de bebouwde kom een snelheidsbeperking van 90 km per uur, tenzij er een verkeersbord staat dat 70 aangeeft. De Belgische fractie CD&V wil dat omdraaien. Deze nieuwe regel zou er volgens het kamerlid bovendien voor kunnen zorgen dat heel wat verkeersborden kunnen verdwijnen.

Volgens Peetermans worden de snelheidsregels in zijn wetsvoorstel logischer en meer verantwoord. De snelheid gaat dan in opgaande lijn van 50 km per uur in de bebouwde kom, 70 km per uur op binnenwegen, 90 km per uur op de verbindings- en gewestwegen met minstens twee rijstroken en 120 km per uur op snelwegen.

Lees het bericht in Het Belang van Limburg

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

België: ‘Voortaan 70 per uur buiten bebouwde kom’ | RijschoolPro
Maximumsnelheid

België: ‘Voortaan 70 per uur buiten bebouwde kom’

BRUSSEL – De maximumsnelheid in België buiten de bebouwde kom moet 70 kilometer per uur worden. Daartoe dient CD&V-kamerlid Luc Peetermans een wetsvoorstel in. Zo meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg maandag.

Alleen op wegen met twee of meer rijstroken zou 90 kilometer per uur nog toegelaten moeten blijven. Momenteel geldt overal buiten de bebouwde kom een snelheidsbeperking van 90 km per uur, tenzij er een verkeersbord staat dat 70 aangeeft. De Belgische fractie CD&V wil dat omdraaien. Deze nieuwe regel zou er volgens het kamerlid bovendien voor kunnen zorgen dat heel wat verkeersborden kunnen verdwijnen.

Volgens Peetermans worden de snelheidsregels in zijn wetsvoorstel logischer en meer verantwoord. De snelheid gaat dan in opgaande lijn van 50 km per uur in de bebouwde kom, 70 km per uur op binnenwegen, 90 km per uur op de verbindings- en gewestwegen met minstens twee rijstroken en 120 km per uur op snelwegen.

Lees het bericht in Het Belang van Limburg

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.