snelweg

Proef met communicerende auto’s rond Schiphol

BRUSSEL – Rond Schiphol nemen woensdag voor het eerst in Europa ‘communicerende’ auto’s aan het normale verkeer deel. De voertuigen maken bestuurders attent op eventuele gevaren dankzij ict-techniek. De auto’s communiceren met elkaar en met de weginfrastructuur, zoals verkeerssignalen en lichten.

Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft dat woensdag bekendgemaakt. Volgens haar kunnen communicerende auto’s bijdragen tot ‘een veilige en intelligente mobiliteit in Europa en zodoende tot een verminderen van het aantal doden en gewonden en van de CO2-uitstoot’.

Het experiment is mogelijk dankzij een subsidie van de Europese Commissie. Het dagelijks bestuur van de EU heeft tot nu toe 52 miljoen euro gestopt in drie onderzoeksprojecten die eraan ten grondslag liggen.

Dankzij het systeem van communicerende auto’s wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat wagens die achter een bocht zijn verongelukt het tegemoetkomende verkeer waarschuwen.

(ANP)

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef met communicerende auto’s rond Schiphol | RijschoolPro
snelweg

Proef met communicerende auto’s rond Schiphol

BRUSSEL – Rond Schiphol nemen woensdag voor het eerst in Europa ‘communicerende’ auto’s aan het normale verkeer deel. De voertuigen maken bestuurders attent op eventuele gevaren dankzij ict-techniek. De auto’s communiceren met elkaar en met de weginfrastructuur, zoals verkeerssignalen en lichten.

Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft dat woensdag bekendgemaakt. Volgens haar kunnen communicerende auto’s bijdragen tot ‘een veilige en intelligente mobiliteit in Europa en zodoende tot een verminderen van het aantal doden en gewonden en van de CO2-uitstoot’.

Het experiment is mogelijk dankzij een subsidie van de Europese Commissie. Het dagelijks bestuur van de EU heeft tot nu toe 52 miljoen euro gestopt in drie onderzoeksprojecten die eraan ten grondslag liggen.

Dankzij het systeem van communicerende auto’s wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat wagens die achter een bocht zijn verongelukt het tegemoetkomende verkeer waarschuwen.

(ANP)

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.