elektrisch opladen

Eerste oplaadpunt elektrisch vervoer langs de snelweg

BRUCHEM –Als eerste tankstation langs de snelweg in Nederland neemt De Lucht, aan de A2 bij Bruchem, deze week een oplaadpunt voor elektrisch vervoer in gebruik. Bovag-directeur Koos Burgman zal het oplaadpunt woensdag 31 maart officieel openen.

De Lucht is hiermee het eerste snelwegtankstation in Nederland met een dergelijke voorziening en is klaar voor de toekomst van elektrisch vervoer.

Clemens van Hulten, directeur van De Lucht, vindt het van groot belang om voorop te lopen. “Zeker omdat duurzame mobiliteit volop in de belangstelling staat. Voorlopig zal het Elektrisch Oplaadpunt (EOP) zeker niet rendabel zijn, maar we bieden hiermee wel een belangrijke service voor de pioniers op het gebied van elektrisch vervoer. Tot nu toe kon men alleen op sommige punten in grote steden een elektrisch voertuig opladen. Dat kan nu ook bij ons langs de A2: hierdoor wordt de reikwijdte van een elektrisch voertuig aanzienlijk vergroot.”

Het EOP wordt geleverd door Mister Green, die ook de infrastructuur verzorgt. Men kan van de oplaadeenheid gebruik maken met een elektronische sleutel, waarna automatisch het opladen begint . De transactie wordt volledig elektronisch verwerkt en de kosten met de afnemer verrekend.

De officiële opening van het EOP wordt verricht door Koos Burgman, algemeen directeur van Bovag. Burgman: “Bovag ondersteunt dit initiatief van harte en ik ben dan ook verheugd dat een van onze leden vooroploopt in de transitie naar duurzame mobiliteit. Ongetwijfeld volgen er meer. Bij het Bovag-kantoor in Bunnik zullen binnenkort ook twee EOP’s in gebruik worden genomen.”

Energieleverancier EON zal na de officiële opening als eerste met een elektrische auto ’tanken’ bij het nieuwe EOP bij De Lucht.

Bron: Bovag

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.