verkeersbord

Coalitie: Binnenstad Amersfoort zonder verkeersborden

AMERSFOORT – Geen verkeersborden meer in de oude binnenstad van Amersfoort. Dat is het voornemen van de Burger Partij Amersfoort (BPA). De grootste partij van de stad heeft dit plan opgenomen in het nieuwe coalitieakkoord met D66, VVD en GroenLinks. De fractie bevestigde dit vrijdag na berichtgeving hierover van RTV Utrecht.

“Als we alle verkeersborden binnen de ring weghalen, krijgen we een veel rustiger straatbeeld”, stelt Hans van Wegen van de BPA. Automobilisten zouden er minder hard door gaan rijden en de verkeerssituatie rustiger in zich opnemen. “Het zorgt voor minder ongelukken en de lelijke palen verdwijnen ook uit het straatbeeld”, meent Van Wegen.

Alleen het weghalen van borden is volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) niet voldoende om het verkeer veiliger te maken. “Dat is slechts een onderdeel van het concept waarbij alle aanduidingen worden weggehaald”, aldus een woordvoerder. Ook fiets- en bromfietspadmarkeringen en stoplichten zouden dan moeten verdwijnen. In enkele plaatsen in Friesland is dit op kleine schaal met succes getest.

“Het is belangrijk dat weggebruikers de situatie snappen en met elkaar het verkeer regelen”’ Onderzoek zou moeten uitwijzen wat in Amersfoort het beste werkt.

Het coalitieakkoord met daarin het verkeersbordenplan van het nieuwe college wordt dinsdagavond gepresenteerd.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Coalitie: Binnenstad Amersfoort zonder verkeersborden | RijschoolPro
verkeersbord

Coalitie: Binnenstad Amersfoort zonder verkeersborden

AMERSFOORT – Geen verkeersborden meer in de oude binnenstad van Amersfoort. Dat is het voornemen van de Burger Partij Amersfoort (BPA). De grootste partij van de stad heeft dit plan opgenomen in het nieuwe coalitieakkoord met D66, VVD en GroenLinks. De fractie bevestigde dit vrijdag na berichtgeving hierover van RTV Utrecht.

“Als we alle verkeersborden binnen de ring weghalen, krijgen we een veel rustiger straatbeeld”, stelt Hans van Wegen van de BPA. Automobilisten zouden er minder hard door gaan rijden en de verkeerssituatie rustiger in zich opnemen. “Het zorgt voor minder ongelukken en de lelijke palen verdwijnen ook uit het straatbeeld”, meent Van Wegen.

Alleen het weghalen van borden is volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) niet voldoende om het verkeer veiliger te maken. “Dat is slechts een onderdeel van het concept waarbij alle aanduidingen worden weggehaald”, aldus een woordvoerder. Ook fiets- en bromfietspadmarkeringen en stoplichten zouden dan moeten verdwijnen. In enkele plaatsen in Friesland is dit op kleine schaal met succes getest.

“Het is belangrijk dat weggebruikers de situatie snappen en met elkaar het verkeer regelen”’ Onderzoek zou moeten uitwijzen wat in Amersfoort het beste werkt.

Het coalitieakkoord met daarin het verkeersbordenplan van het nieuwe college wordt dinsdagavond gepresenteerd.

(ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.