alcoholcontrole

Erg weinig animo voor meedoen met proef alcoholslot

LEEUWARDEN – Omdat te weinig stevige drinkers zich hebben aangemeld om het alcoholslot te testen, wordt de proef in Friesland uitgebreid naar andere provincies. Ook automobilisten die regelmatig met een glaasje op achter het stuur zitten uit de provincies Groningen, Drenthe, Flevoland en Utrecht kunnen nu het alcoholslot gaan testen.

Dat hebben deprovincie Friesland en het ministerie van Verkeer en Waterstaat besloten. De provincie en het ministerie hopen op die manier 25 deelnemers voor de test te vinden.

In februari deden de beide overheden een oproep aan stevig drinkende Friezen om zich aan te melden voor de proef met het alcoholslot. Die oproep leidde tot zes geschikte deelnemers. Bij twee van hen is het alcoholslot inmiddels ingebouwd.

Voor het vinden van deelnemers in de vier toegevoegde provincies wordt nu een maand extra uitgetrokken. De proef duurt een jaar.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.