rood, verkeerslicht

Minder roodrijders met kinderen in de buurt

DEN HAAG – Andermans kinderen hebben een goede invloed op het rijgedrag van automobilisten. Bijna de helft van de volwassenen geeft aan normaal wel eens een rood stoplicht te negeren, maar niet als er kinderen in de buurt zijn.

In totaal zegt 88 procent van de volwassenen niet door een rood stoplicht te gaan als er kinderen bij staan. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van het Online Opvoeddebat dat minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) vorig jaar op internet is begonnen.

Rouvoet noemde het in een reactie ‘een mooi signaal’ dat de omgeving zich medeverantwoordelijk voelt voor kinderen in de buurt”.Verder blijkt uit het onderzoek dat zes op de tien ondervraagden kinderen wel eens aanspreken op gevaarlijk gedrag.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minder roodrijders met kinderen in de buurt | RijschoolPro
rood, verkeerslicht

Minder roodrijders met kinderen in de buurt

DEN HAAG – Andermans kinderen hebben een goede invloed op het rijgedrag van automobilisten. Bijna de helft van de volwassenen geeft aan normaal wel eens een rood stoplicht te negeren, maar niet als er kinderen in de buurt zijn.

In totaal zegt 88 procent van de volwassenen niet door een rood stoplicht te gaan als er kinderen bij staan. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van het Online Opvoeddebat dat minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) vorig jaar op internet is begonnen.

Rouvoet noemde het in een reactie ‘een mooi signaal’ dat de omgeving zich medeverantwoordelijk voelt voor kinderen in de buurt”.Verder blijkt uit het onderzoek dat zes op de tien ondervraagden kinderen wel eens aanspreken op gevaarlijk gedrag.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.