file

Overheid gaf al 76 miljoen euro uit aan kilometerheffing

DEN HAAG – Het is hoogst onzeker of de kilometerheffing doorgaat, maar het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft er al wel 76 miljoen euro voor betaald. Het geld is vooral opgegaan aan externe consultants, zo meldt RTL Nieuws.

Price Waterhouse Coopers stuurde een rekening van 9,5 miljoen euro en ICT-bedrijf Ordina is met 7,5 miljoen euro een goede tweede. Technologieconsultant Collis toucheerde zes miljoen. Aan advocatenkantoren werd vervolgens nog eens zeven miljoen betaald en communicatiebureaus streken een miljoen op.

Het Centraal Justitieel Incassobureau hield ook in deze zaak zijn hand op. Er ging 3,7 miljoen euro naar Leeuwarden voor onderzoek en advies over hoe het geld voor de kilometerheffing het best kan worden geïnd. Het KLPD bedacht voor een miljoen euro een systeem dat fraude tegen moet gaan.

Bij het laatste kabinet Balkenende was de komst van de kilometerheffing bijna zeker, totdat het CDA zich tegenstander verklaarde. De val van die regering zette vervolgens definitief een streep door de rekening. Het is nog onduidelijk wat de eventuele plannen op het gebied van kilometerheffing zijn van de volgende regering. RTL Nieuws heeft een volledig overzicht van de kosten die zijn gemaakt voor het rekeningrijden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Overheid gaf al 76 miljoen euro uit aan kilometerheffing”

Dennis|12.08.10|13:44

Wat een geld. De overheid gaat nooit failliet… Maar wij dus wel straks!

Steven|12.08.10|13:46

Ze besteden dus al veel van ons geld om ons daarmee uiteindelijk nog meer geld uit de portemonnee te kloppen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overheid gaf al 76 miljoen euro uit aan kilometerheffing | RijschoolPro
file

Overheid gaf al 76 miljoen euro uit aan kilometerheffing

DEN HAAG – Het is hoogst onzeker of de kilometerheffing doorgaat, maar het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft er al wel 76 miljoen euro voor betaald. Het geld is vooral opgegaan aan externe consultants, zo meldt RTL Nieuws.

Price Waterhouse Coopers stuurde een rekening van 9,5 miljoen euro en ICT-bedrijf Ordina is met 7,5 miljoen euro een goede tweede. Technologieconsultant Collis toucheerde zes miljoen. Aan advocatenkantoren werd vervolgens nog eens zeven miljoen betaald en communicatiebureaus streken een miljoen op.

Het Centraal Justitieel Incassobureau hield ook in deze zaak zijn hand op. Er ging 3,7 miljoen euro naar Leeuwarden voor onderzoek en advies over hoe het geld voor de kilometerheffing het best kan worden geïnd. Het KLPD bedacht voor een miljoen euro een systeem dat fraude tegen moet gaan.

Bij het laatste kabinet Balkenende was de komst van de kilometerheffing bijna zeker, totdat het CDA zich tegenstander verklaarde. De val van die regering zette vervolgens definitief een streep door de rekening. Het is nog onduidelijk wat de eventuele plannen op het gebied van kilometerheffing zijn van de volgende regering. RTL Nieuws heeft een volledig overzicht van de kosten die zijn gemaakt voor het rekeningrijden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Overheid gaf al 76 miljoen euro uit aan kilometerheffing”

Dennis|12.08.10|13:44

Wat een geld. De overheid gaat nooit failliet… Maar wij dus wel straks!

Steven|12.08.10|13:46

Ze besteden dus al veel van ons geld om ons daarmee uiteindelijk nog meer geld uit de portemonnee te kloppen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.