Universiteit_Hasselt

Universiteit Hasselt gaat verkeersproblemen oplossen

BELGIË – Studenten Verkeerskunde van de Belgische Universiteit Hasselt gaan voortaan tijdens de opleiding praktische oplossingen zoeken voor problemen rond verkeersveiligheid. De Universiteit Hasselt (UHasselt) ondertekende daarvoor dinsdag het Europees Handvest voor de Verkeersveiligheid in Brussel.

Het Handvest is gericht op organisaties en bedrijven die zich inspannen om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. De UHasselt gaat dit onder meer doen via de 25masters die elk jaar afstuderen in de opleiding Verkeerskunde.

Zo gaat de opleiding zich onder meer bezig houden met de actie ‘Rijden onder invloed’. ‘Het doel is om jongeren die op het punt staan hun rijbewijs te behalen, te informeren over de gevaren van alcohol en de effecten daarvan op hun rijgedrag’, zegt stafmedewerkster Isabel Thys in Het Nieuwsblad.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.