norm, verkeersborden

Voortaan hetzelfde uiterlijk voor alle straatnaamborden

DEN HAAG – Alle straatnaamborden in Nederland gaan er voortaan in iedere gemeente hetzelfde uitzien. Een nieuwe norm maakt straatnaam- en huisnummerborden beter zichtbaar, leesbaar en herkenbaar.

De nieuwe norm NEN 1772 ‘Straatnaam- en huisnummerborden’ is gepubliceerd. Deze Nederlandse norm geeft voor straatnaamborden strakke richtlijnen voor de afmetingen, de uitvoering, de constructie, de kleursoorten en lichttechnische eigenschappen van de toegepaste materialen en de plaatsing.

Straatnaam- en huisnummerborden vormen samen de laatste schakel in de bewegwijzering naar individuele adressen.  Met de uniformiteit kunnen weggebruikers zich zowel overdag als in het donker gemakkelijker oriënteren en dat bevordert de verkeersveiligheid.

Nu is het nog zo dat het uiterlijk vaak verschilt per plaats.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.