snelheidscontrole, boete, politie

Verkeersboetes omhoog om tekorten staat aan te vullen

DEN HAAG – Het demissionaire kabinet bespreekt vrijdag een voorstel om de verkeersboetes met vijftien procent te verhogen. Hiermee wil de staat haar tekorten aanvullen.

Haagse bronnen melden volgens de Telegraaf dat de maatregel de schatkist een slordige vijftig miljoen euro moet opleveren. De zoveelste tariefsverhoging geldt volgens ingewijden voor vrijwel alle verkeersboetes, zoals te hard rijden, niet handsfree bellen of door rood rijden. De maatregel gaat volgend jaar in en zou daarom eigenlijk pas op Prinsjesdag bekend worden gemaakt.

In 2008 gingen de boetes met gemiddeld twintig procent omhoog. Sinds vorig jaar wordt voor lichte verkeersovertredingen ook nog eens zes euro administratiekosten in rekening gebracht.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Verkeersboetes omhoog om tekorten staat aan te vullen”

Jan|09.09.10|11:06

Als int. vrachtautochauffeur veelvuldig op de weg. Wat op valt dat veel Nederlandse weggebruikers zich totaal niets aan de geldende verkeersvoorschriften houden. Links blijven rijden – rechts inhalen – snelheid overtreden – geen voorrang verlenen – parkeervoorschriften negeren en dat veel voertuigen op de Nederlandse weg in zich in slechte conditie bevinden.
Verder zijn te veel bestelwagens te zwaar geladen en hebben niet de juiste vergunningen voor het vervoerde transport.
Toch ziet men weinig Politieblauw op straat. De Nederlandse schatkist kan aanmerkelijk beter gevuld worden door hogere boete,s en een beter verkeertoezicht te hanteren voor overtreders. Buitenlandse overtreders- aanhouden en gelijk incasseren, bij niet betalen voertuig laten staan en zorgen voor geld. Waarom wel in Frankrijk – Italie en Belgie, waar men dit hanteert met aanmerkelijke hogere boete bedragen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.