verkeersborden

Barendrecht verwijdert 600 overbodige verkeersborden

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht gaat 25 % van alle verkeersborden weghalen. Deze zijn overbodig volgens de richtlijnen van de Stadsregio wat leidt tot onduidelijke of zelfs gevaarlijke situaties.

Wethouder Jeroen Gebben (Verkeer en Vervoer) verwijdert maandag 20 december symbolisch het eerste verkeersbord aan de Binnenlandsebaan. “Door het gebruik van minder verkeersborden, blijkt dat situaties in de praktijk duidelijker worden”, zegt wethouder Gebben.

Voorrangsweg

“Zo plaatsen we bijvoorbeeld geen borden meer bij een doodlopende weg als het eind van de weg direct zichtbaar is. En als fietspaden onderdeel uitmaken van de voorrangsweg wordt de voorrang geregeld door haaientanden. Daar verwijderen we ook de verkeersborden.”

Door de maatregelen worden ruim zeshonderd borden gesaneerd. “Op lange termijn levert dit naast een verbetering van de verkeersveiligheid een kostenbesparing op. Het komt bovendien de visuele kwaliteit van de buitenruimte ten goede”, aldus de wethouder.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.