rechtbank, rechter, uitspraak

Automobilist let niet goed op bij achteruitrijden: werkstraf

GRONINGEN – Een 61-jarige man is door de rechtbank Groningen begin deze maand veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur en drie maanden rijontzegging omdat hij op een parkeerplaats, bij een winkelcentrum in in Groningen, een voetganger aanreed.

Het slachtoffer, een 76-jarige vrouw, kwam ten val en brak haar heup. Volgens de rechtbank is de man onvoorzichtig geweest. In dit geval wordt dat gezien als een misdrijf.

Rijbewijs

Het achteruitrijden met een auto is een bijzondere verrichting waarbij extra oplettendheid noodzakelijk is, aldus de rechtbank. Behalve de werkstraf moet de man daarom ook drie maanden zijn rijbewijs inleveren.

De verdachte uitte tijdens de rechtszitting zijn ongenoegen over het feit dat justitie hem strafrechtelijk vervolgde. De man zei nog nooit een schade te hebben veroorzaakt in het verkeer. Hij voelde zich neergezet als een crimineel.

Met deze uitspraak wordt het belang van een leerling goed aanleren om te fileparkeren benadrukt.

Bekijk hier het volledige rechtbankverslag van rechtbankverslaggever Rob Zijlstra.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.