blauw bord, bushalte, Noord-Brabant

Voortaan blauwe borden bij bushaltes Noord-Brabant

DEN BOSCH – Alle bushaltes in Brabant van het stads- en streekvervoer van Veolia Transport en Arriva krijgen komende weken een nieuw blauw bord op de haltepaal. Deze vervangt het gele bord, decennialang een bekend detail in het straatbeeld.

De kleurstelling van het bord is tot stand gekomen in samenwerking met het Reizigersoverleg Brabant en deskundigen op het gebied van leesbaarheid.

Leesbaarheid

“De combinatie van een blauw bord met witte letters geeft een optimale leesbaarheid, met name ook voor slechtzienden. Door de reflectiestroken zijn de borden in het donker extra goed zichtbaar”, meldt de provincie Noord-Brabant.

Vaste elementen zijn het wettelijk verplichte bussymbool, de 9292-aanduiding voor reisinfo en het logo van de provincie, de opdrachtgever voor het openbaar vervoer. Het onderste deel van het bord is bestemd voor reclame.

Met de nieuwe halteborden, 4500 in totaal, wil de provincie Noord-Brabant de kwaliteit van bushaltes fors verbeteren. Zo zijn veel haltes opgehoogd om de toegankelijkheid te verbeteren en zijn op verschillende haltes panelen geplaatst met dynamische reisinformatie.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Voortaan blauwe borden bij bushaltes Noord-Brabant”

Wil de Bruyn|06.04.11|23:27

Is het bord ook opgenomen in de bordenbijlage van het RVV?
Anders is het geen officieel verkeersbord en is het wegrijden bij dit haltebord niet wettelijk geregeld en zal men ook binnen de bbk geen gelegenheid meer krijgen om van de halte weg te rijden.

Patrick van den Bosch|07.04.11|14:13

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voortaan blauwe borden bij bushaltes Noord-Brabant | RijschoolPro
blauw bord, bushalte, Noord-Brabant

Voortaan blauwe borden bij bushaltes Noord-Brabant

DEN BOSCH – Alle bushaltes in Brabant van het stads- en streekvervoer van Veolia Transport en Arriva krijgen komende weken een nieuw blauw bord op de haltepaal. Deze vervangt het gele bord, decennialang een bekend detail in het straatbeeld.

De kleurstelling van het bord is tot stand gekomen in samenwerking met het Reizigersoverleg Brabant en deskundigen op het gebied van leesbaarheid.

Leesbaarheid

“De combinatie van een blauw bord met witte letters geeft een optimale leesbaarheid, met name ook voor slechtzienden. Door de reflectiestroken zijn de borden in het donker extra goed zichtbaar”, meldt de provincie Noord-Brabant.

Vaste elementen zijn het wettelijk verplichte bussymbool, de 9292-aanduiding voor reisinfo en het logo van de provincie, de opdrachtgever voor het openbaar vervoer. Het onderste deel van het bord is bestemd voor reclame.

Met de nieuwe halteborden, 4500 in totaal, wil de provincie Noord-Brabant de kwaliteit van bushaltes fors verbeteren. Zo zijn veel haltes opgehoogd om de toegankelijkheid te verbeteren en zijn op verschillende haltes panelen geplaatst met dynamische reisinformatie.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Voortaan blauwe borden bij bushaltes Noord-Brabant”

Wil de Bruyn|06.04.11|23:27

Is het bord ook opgenomen in de bordenbijlage van het RVV?
Anders is het geen officieel verkeersbord en is het wegrijden bij dit haltebord niet wettelijk geregeld en zal men ook binnen de bbk geen gelegenheid meer krijgen om van de halte weg te rijden.

Patrick van den Bosch|07.04.11|14:13

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.