snelheid, auto

Proef met snelheidsslot gaat deze zomer van start

De proef met het snelheidsslot gaat deze zomer van start in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Zo’n 80 automobilisten gaan testen voor het ministerie van IenM of deze systemen voldoen als strafmaatregel voor notoire snelheidsovertreders.

Voor de proef werden automobilisten gezocht die ‘geregeld in de clinch liggen met het snelheidsregime’, aldus de website van de proef.

Snelheidsslot

Het snelheidsslot zorgt ervoor dat mensen niet harder kunnen rijden dan de geldende snelheidslimiet, terwijl de snelheidsmonitor bij overschrijding van de maximumsnelheid eerst alleen een melding geeft. Pas na enige tijd van overschrijding, gaat ook hier het snelheidsslot functioneren.

De automobilisten kunnen met een (nood)knop het systeem uitschakelen, bijvoorbeeld als er een snelheidslimiet niet goed in het systeem staat. Belangrijke onderzoeksvraag is hoe automobilisten zich gaan gedragen met een dergelijk apparaat in de auto: hoe vaak en in welke situaties gebruiken ze de noodknop?

Rijbewijs in beslag

De resultaten van de proef wegen mee in de beslissing of deze systemen geschikt zijn als maatregel voor notoire snelheidsovertreders; bijvoorbeeld als laatste kans voor in beslagname van het rijbewijs.

Het systeem wordt geleverd door Technolution. Oranjewoud begeleidt de proef en DTV Consultants doet de evaluatie. De deelnemende automobilisten rijden 3 maanden met het kastje rond. De totale tijd van de proef, inclusief in- en uitbouw van de apparatuur, is 8 maanden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef met snelheidsslot gaat deze zomer van start | RijschoolPro
snelheid, auto

Proef met snelheidsslot gaat deze zomer van start

De proef met het snelheidsslot gaat deze zomer van start in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Zo’n 80 automobilisten gaan testen voor het ministerie van IenM of deze systemen voldoen als strafmaatregel voor notoire snelheidsovertreders.

Voor de proef werden automobilisten gezocht die ‘geregeld in de clinch liggen met het snelheidsregime’, aldus de website van de proef.

Snelheidsslot

Het snelheidsslot zorgt ervoor dat mensen niet harder kunnen rijden dan de geldende snelheidslimiet, terwijl de snelheidsmonitor bij overschrijding van de maximumsnelheid eerst alleen een melding geeft. Pas na enige tijd van overschrijding, gaat ook hier het snelheidsslot functioneren.

De automobilisten kunnen met een (nood)knop het systeem uitschakelen, bijvoorbeeld als er een snelheidslimiet niet goed in het systeem staat. Belangrijke onderzoeksvraag is hoe automobilisten zich gaan gedragen met een dergelijk apparaat in de auto: hoe vaak en in welke situaties gebruiken ze de noodknop?

Rijbewijs in beslag

De resultaten van de proef wegen mee in de beslissing of deze systemen geschikt zijn als maatregel voor notoire snelheidsovertreders; bijvoorbeeld als laatste kans voor in beslagname van het rijbewijs.

Het systeem wordt geleverd door Technolution. Oranjewoud begeleidt de proef en DTV Consultants doet de evaluatie. De deelnemende automobilisten rijden 3 maanden met het kastje rond. De totale tijd van de proef, inclusief in- en uitbouw van de apparatuur, is 8 maanden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.