scooters

Bromfietscontrole in Venlo: 8 procent rijdt zonder rijbewijs

VENLO – Bij een bromfietscontrole in Venlo was een kleine 8 procent van de bromfietsers niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie controleerde in totaal 65 brom- en snorfietsers. Maar liefst 5 jongeren beschikten niet over het roze papiertje.

Onlangs concludeerde DHV uit een enquete onder jongeren dat er veel zonder rijbewijs op een scooter of bromfiets gereden wordt.

Politie

De politie schreef donderdag tussen 14.00 uur en 21.00 uur in totaal 47 bekeuringen uit. Aanleiding voor de controle waren diverse klachten uit de wijk. Daarnaast werd een totaalbedrag van 865 euro aan openstaande boetes geïnd.

De bekeuringen werden vooral uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid (12) en het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs (9) en het rijden zonder rijbewijs (5). Daarnaast ook voor het niet voeren van een spiegel (4), niet dragen van een helm (2), ondeugdelijke remmen (2) en handsheld bellen (2).

RDW

De controles zijn uitgevoerd in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam van de politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De RDW beoordeelde met name de technische staat van de bromfietsen. In totaal namen zeventien medewerkers deel aan de controle.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bromfietscontrole in Venlo: 8 procent rijdt zonder rijbewijs | RijschoolPro
scooters

Bromfietscontrole in Venlo: 8 procent rijdt zonder rijbewijs

VENLO – Bij een bromfietscontrole in Venlo was een kleine 8 procent van de bromfietsers niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie controleerde in totaal 65 brom- en snorfietsers. Maar liefst 5 jongeren beschikten niet over het roze papiertje.

Onlangs concludeerde DHV uit een enquete onder jongeren dat er veel zonder rijbewijs op een scooter of bromfiets gereden wordt.

Politie

De politie schreef donderdag tussen 14.00 uur en 21.00 uur in totaal 47 bekeuringen uit. Aanleiding voor de controle waren diverse klachten uit de wijk. Daarnaast werd een totaalbedrag van 865 euro aan openstaande boetes geïnd.

De bekeuringen werden vooral uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid (12) en het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs (9) en het rijden zonder rijbewijs (5). Daarnaast ook voor het niet voeren van een spiegel (4), niet dragen van een helm (2), ondeugdelijke remmen (2) en handsheld bellen (2).

RDW

De controles zijn uitgevoerd in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam van de politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De RDW beoordeelde met name de technische staat van de bromfietsen. In totaal namen zeventien medewerkers deel aan de controle.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.