130 kilometer per uur, snelweg

Begroting Infrastructuur: Proef 130 km/h wordt definitief

De proef met een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op een aantal snelwegen wordt als het aan het ministerie van Infrastructuur ligt omgezet in een definitieve maatregel. Dat blijkt uit de begroting van het ministerie.

“In 2012 wil het kabinet de snelheidsverhoging op de acht proeftrajecten definitief maken en ook elders toepassen”, valt te lezen in Schultz’ begroting. Het gaat om delen van de A2, A6, A7, A16, A17, A32, A37 en A58.

Verkeersveiligheid

“Uiteraard wordt een snelheidsverhoging alleen doorgevoerd waar dat volgens de milieu- en verkeersveiligheidnormen mogelijk is, dan wel door maatregelen te nemen zodat aan de eisen kan worden voldaan”, zo meldt Verkeer in Beeld.

In het regeerakkoord is afgesproken dat uiteindelijk op een derde van de wegen 130 kilometer per uur mag worden gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Begroting Infrastructuur: Proef 130 km/h wordt definitief”

Wim van Dijk|20.09.11|11:11

mogen ze mij eens uitleggen hoe het milieu neutraal kan worden ingevoerd, eerst miljoenen uitgeven aan subsidie voor milieu vriendelijke autootjes en nu massaal harder mogen rijden, en hup weg is het milieu voordeel en weg(gegooid) subsidie geld

John|20.09.11|12:46

Het stond natuurlijk al vast dat deze proef ging slagen! Net als het begeleid rijden. Bij voorbaat al geslaagd. Raar toch dat men de mislukte “WRM proef” gewoon mis laat gaan en men die pas in 2014 wil evalueren. Voor de 130 proef waren slechts enkele maanden nodig. Voor het begeleid rijden enkele jaren. Maar dat is dan weer gunstig voor de leerlingen.

Wim van Dijk|20.09.11|12:52

Tja en toch hebben veel collega rij instructeurs gestemd op dit kabinet of de gedoog partner,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.