Volkswagen, TeamAlert

TeamAlert en Volkswagen Rijbewijs starten samenwerking

Stichting TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, wordt de komende tijd extra ondersteund door Volkswagen Rijbewijs. Door onder meer een nationaal verkeersdebat te organiseren en twee Volkswagens Transporter beschikbaar te stellen, wordt Stichting TeamAlert op weg geholpen bij het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren.

Naast de Transporters, waarmee stichting TeamAlert voortaan gemakkelijk naar evenementen, middelbare scholen, discotheken en binnensteden kan rijden, ondersteunt Volkswagen Rijbewijs ook specifieke projecten. Zo zijn er gadgets beschikbaar gesteld die TeamAlert uitdeelt tijdens Bob-campagnes, projecten waarbij nuchtere Bobs worden beloond voor goed gedrag. Ook wordt er begin van 2012 een debat voor middelbare scholieren georganiseerd met steun van Volkswagen Rijbewijs.

Grotere verkeersveiligheid

De samenwerking met stichting TeamAlert is ontstaan vanuit de maatschappelijke betrokkenheid van Volkswagen Rijbewijs en vanuit de overeenkomstige doelgroep van beide partijen. Via Volkswagen Rijbewijs konden jongeren al geholpen worden bij het vinden van de juiste rijschool, het behalen van het rijbewijs en de aankoop van een eerste auto. Door TeamAlert te steunen, hoopt Volkswagen Rijbewijs bij te dragen aan een grotere verkeersveiligheid onder jongeren.

Over TeamAlert

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren. TeamAlert verzorgt diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op een originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. Ook verzorgt TeamAlert in opdracht van het ministerie de communicatie over 2toDrive.

Volkswagen Rijbewijs: ruim 800 aangesloten rijscholen

In mei 2009 is Volkswagen met Volkswagen Rijbewijs gestart. Het is een programma dat voordeel en gemak biedt aan cursisten én deelnemende rijscholen. Ondertussen zijn er ruim 25.000 cursisten die profiteren via één van de ruim 800 aangesloten ‘100% Volkswagen-rijscholen’. Via www.volkswagenrijbewijs.nl kan elke Volkswagen Rijbewijs-cursist genieten van voordeel, bijvoorbeeld met kans op gratis rijlessen en het gratis oefenen van theorie-examens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “TeamAlert en Volkswagen Rijbewijs starten samenwerking”

John|27.09.11|12:37

Ik juich elk initiatief om kinderen en jongeren veiliger verkeersdeelnemers te laten worden toe. Maar waarom vind Den Haag dit niet zo belangrijk dat ze de verkeerslessen op school weer herinvoeren. Wij kregen vroeger 1 uur per week verkeersles op de lagere school.

Cobus|27.09.11|21:09

ik wil me volledig aansluiten bij wat John geschreven heeft, met 1 kanttekening dat er bij regelmaat reklame wordt gemaakt voor volkswagen een goedkopere reklame kan je, je zelf niet wensen.
In andere merken auto,s kun je ook uitstekend leren autorijden

bert|01.10.11|18:48

@ John,

Je slaat de spijker op de kop. Het is gewoonweg droevig gesteld met de kennis van de verkeersregels.
Tel daarbij het voorbeeld wat de ouders geven die hun kinderen naar school brengen, en je vraagt je af hoe het komt dat er niet meer kinderen omkomen in het verkeer.
In Harderwijk hebben ze de laatste weken een mobiele “verkeersbus”. Daarmee kunnen kinderen van alles naspelen in de praktijk. Rotondes, kruispunten e.d.
Ik vind dat dat veel meer zou moeten gebeuren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.