scootmobiel

Belangstelling voor volgen van scootmobielcursus groeit

Het volgen van een scootmobielcursus is steeds meer in opkomst. In dertien Utrechtse gemeenten is dit jaar een scootmobielcursus georganiseerd. In totaal deden circa 340 scootmobielgebuikers mee, zo meldt ROV Utrecht. Een scootmobielcursus bestaat uit drie onderdelen van ieder een uur: theorie, behendigheid en rijvaardigheid in het verkeer.

Tijdens de theorie wordt ingegaan op de verkeersregels waar een scootmobielgebruiker mee te maken krijgt. Deze verkeersregels kunnen verwarrend zijn. Soms moet de scootmobieler zich gedragen als fietser en soms als voetganger. Uitleg hierover schept veel duidelijkheid.

Behendigheidsles

De behendigheidsles is bedoeld om de scootmobiel goed te leren beheersen. Veilig Verkeer Nederland heeft hiervoor een speciaal parcours ontwikkeld. Hierop kunnen de deelnemers oefenen met het maken van bochten, het op- en afrijden van stoepen en het voor- en achteruit manoeuvreren met de scootmobiel.

Tot slot gaan de deelnemers onder begeleiding van een instructeur het verkeer in. Men rijdt langs een paar lastige punten, zoals een drukke kruising, een steil bruggetje of een smal trottoir.

Instructeur

De instructeur fietst met de scootmobielgebruikers mee en geeft advies hoe men dergelijke punten op een veilige manier kan passeren. Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat en een theorieboek om thuis de verkeersregels nog eens rustig door te nemen.

De scootmobielcursus is ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland. De organisatie van de cursus wordt in de provincie Utrecht mogelijk gemaakt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belangstelling voor volgen van scootmobielcursus groeit | RijschoolPro
scootmobiel

Belangstelling voor volgen van scootmobielcursus groeit

Het volgen van een scootmobielcursus is steeds meer in opkomst. In dertien Utrechtse gemeenten is dit jaar een scootmobielcursus georganiseerd. In totaal deden circa 340 scootmobielgebuikers mee, zo meldt ROV Utrecht. Een scootmobielcursus bestaat uit drie onderdelen van ieder een uur: theorie, behendigheid en rijvaardigheid in het verkeer.

Tijdens de theorie wordt ingegaan op de verkeersregels waar een scootmobielgebruiker mee te maken krijgt. Deze verkeersregels kunnen verwarrend zijn. Soms moet de scootmobieler zich gedragen als fietser en soms als voetganger. Uitleg hierover schept veel duidelijkheid.

Behendigheidsles

De behendigheidsles is bedoeld om de scootmobiel goed te leren beheersen. Veilig Verkeer Nederland heeft hiervoor een speciaal parcours ontwikkeld. Hierop kunnen de deelnemers oefenen met het maken van bochten, het op- en afrijden van stoepen en het voor- en achteruit manoeuvreren met de scootmobiel.

Tot slot gaan de deelnemers onder begeleiding van een instructeur het verkeer in. Men rijdt langs een paar lastige punten, zoals een drukke kruising, een steil bruggetje of een smal trottoir.

Instructeur

De instructeur fietst met de scootmobielgebruikers mee en geeft advies hoe men dergelijke punten op een veilige manier kan passeren. Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat en een theorieboek om thuis de verkeersregels nog eens rustig door te nemen.

De scootmobielcursus is ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland. De organisatie van de cursus wordt in de provincie Utrecht mogelijk gemaakt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.