educatieve maatregel, cbr

Fors meer deelnemers aan EMG-strafcursus bij CBR

VIDEO – Het aantal deelnemers aan de Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) van het CBR neemt fors toe. Stuurde de politie in 2009 nog 1000 ‘verkeer-aso’s’ naar de cursus, vorig jaar was dat aantal toegenomen tot 1500.

Dat meldt het AD. Deelnemers krijgen de strafcursus opgelegd vanwege wangedrag op de weg.

Gedragscursus

De politie treedt harder op tegen deze wegpiraten, omdat automobilisten zich steeds asocialer gedragen in het verkeer. De EMG-strafcursus, officieel een gedragscursus, is verplicht, duurt drie dagen en kost 800 euro.

Wie niet komt opdagen voor de cursus, raakt zijn rijbewijs kwijt. De maatregel is ingevoerd in 2007 en wordt sinds 2009 op grote schaal toegepast.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Fors meer deelnemers aan EMG-strafcursus bij CBR”

Piet|26.01.12|10:58

Wat ik dat niet begrijp. Waarom geven we les op basis van een systeem onderwijskunde. De rijinstructeur gaat les geven, merkt dat de leerling dat niet leuk vindt en gaat het anders doen. De leerling wil daardoor zo snel mogelijk de auto uit en gedraagt zich anders. De rijinstructeur moet de schoolbanken weer in om het onderwijskunde weer te leren, wat hij niet wil, omdat zijn leerlingen dat niet willen. Waarom geen andere aanpak en oren open naar de leerlingen

theo|31.01.12|14:23

waarom moet de rijinstructeur weer de schoolbank in? Ik denk dat ook een stuk opvoeding bij de ouders te halen is die hun kind erop kan wijzen. ze zijn 18 jaar dan mag men wel een stuk mentaliteit verwachten van de LL.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fors meer deelnemers aan EMG-strafcursus bij CBR | RijschoolPro
educatieve maatregel, cbr

Fors meer deelnemers aan EMG-strafcursus bij CBR

VIDEO – Het aantal deelnemers aan de Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) van het CBR neemt fors toe. Stuurde de politie in 2009 nog 1000 ‘verkeer-aso’s’ naar de cursus, vorig jaar was dat aantal toegenomen tot 1500.

Dat meldt het AD. Deelnemers krijgen de strafcursus opgelegd vanwege wangedrag op de weg.

Gedragscursus

De politie treedt harder op tegen deze wegpiraten, omdat automobilisten zich steeds asocialer gedragen in het verkeer. De EMG-strafcursus, officieel een gedragscursus, is verplicht, duurt drie dagen en kost 800 euro.

Wie niet komt opdagen voor de cursus, raakt zijn rijbewijs kwijt. De maatregel is ingevoerd in 2007 en wordt sinds 2009 op grote schaal toegepast.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Fors meer deelnemers aan EMG-strafcursus bij CBR”

Piet|26.01.12|10:58

Wat ik dat niet begrijp. Waarom geven we les op basis van een systeem onderwijskunde. De rijinstructeur gaat les geven, merkt dat de leerling dat niet leuk vindt en gaat het anders doen. De leerling wil daardoor zo snel mogelijk de auto uit en gedraagt zich anders. De rijinstructeur moet de schoolbanken weer in om het onderwijskunde weer te leren, wat hij niet wil, omdat zijn leerlingen dat niet willen. Waarom geen andere aanpak en oren open naar de leerlingen

theo|31.01.12|14:23

waarom moet de rijinstructeur weer de schoolbank in? Ik denk dat ook een stuk opvoeding bij de ouders te halen is die hun kind erop kan wijzen. ze zijn 18 jaar dan mag men wel een stuk mentaliteit verwachten van de LL.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.