roadled, provinciale weg, zicht

Roadleds op provinciale weg voor betere verkeersveiligheid

De provincie Overijssel heeft 100 roadleds aangebracht op bermpaaltjes in de bochten van de provinciale weg N 737 (Deurningen-Enschede, ter hoogte van de luchthaven Twente). Deze proef moet leiden tot een betere bochtgeleiding en daardoor vermindering van het aantal ongelukken.

De roadled werkt op zonne-energie en zorgt voor een herkenbaar, continu wegbeeld. Het is een efficiënte en goedkope manier van lichtopbrengst, die het zicht drastisch verbetert.

Verkeersveiligheid

Gedeputeerde Gerrit Jan Kok: “De roadled is een slimme manier om de verkeersveiligheid snel en efficiënt te verbeteren. Zonnecollectoren voorzien de roadled van energie; overdag laadt hij op, ’s nachts geeft hij licht. Roadled is dus effectief, goedkoop en geeft voldoende licht voor mens en omgeving, zonder lichtvervuiling.”

Onder de naam ‘Overijssel doet meer voor verkeer’ voert de provincie Overijssel sinds 2006 een pakket maatregelen uit om de provinciale wegen veiliger te maken. Het doel van dit project is om met enkele relatief eenvoudig uit te voeren maatregelen het aantal ongevallen sterk terug te dringen.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op provinciale wegen in Overijssel op www.overijssel.nl/meervoorverkeer.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Roadleds op provinciale weg voor betere verkeersveiligheid | RijschoolPro
roadled, provinciale weg, zicht

Roadleds op provinciale weg voor betere verkeersveiligheid

De provincie Overijssel heeft 100 roadleds aangebracht op bermpaaltjes in de bochten van de provinciale weg N 737 (Deurningen-Enschede, ter hoogte van de luchthaven Twente). Deze proef moet leiden tot een betere bochtgeleiding en daardoor vermindering van het aantal ongelukken.

De roadled werkt op zonne-energie en zorgt voor een herkenbaar, continu wegbeeld. Het is een efficiënte en goedkope manier van lichtopbrengst, die het zicht drastisch verbetert.

Verkeersveiligheid

Gedeputeerde Gerrit Jan Kok: “De roadled is een slimme manier om de verkeersveiligheid snel en efficiënt te verbeteren. Zonnecollectoren voorzien de roadled van energie; overdag laadt hij op, ’s nachts geeft hij licht. Roadled is dus effectief, goedkoop en geeft voldoende licht voor mens en omgeving, zonder lichtvervuiling.”

Onder de naam ‘Overijssel doet meer voor verkeer’ voert de provincie Overijssel sinds 2006 een pakket maatregelen uit om de provinciale wegen veiliger te maken. Het doel van dit project is om met enkele relatief eenvoudig uit te voeren maatregelen het aantal ongevallen sterk terug te dringen.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op provinciale wegen in Overijssel op www.overijssel.nl/meervoorverkeer.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.