apotheek, medicijnen

ROV Friesland start campagne ‘Rij veilig met medicijnen’

Apothekersassistenten, drogisterijen en rijschoolhouders in Friesland besteden dit najaar extra aandacht aan voorlichting over veilig rijden met medicijnen. Gebruikers moeten zich meer bewust worden van de risico’s van bepaalde medicijnen in het verkeer, zoals antidepressiva en slaap- en kalmeringsmiddelen.

Naar schatting vallen er landelijk 1600 gewonden en 50 doden per jaar door rijden onder invloed van medicijnen. Daarom is de campagne ‘Rij veilig met medicijnen’ nu ook in Friesland opgezet door Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF), het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

Voorlichting door drogisterijen

Ook sommige medicijnen die bij de drogist te koop zijn, hebben invloed op de rijvaardigheid. Dit is bij veel mensen echter onbekend. Daarom vinden de drogisten het belangrijk om zich bij de campagne aan te sluiten.

Vanaf eind oktober geven vrijwel alle drogisterijen in Friesland een maand lang extra aandacht aan voorlichting over veilig rijden met medicijnen. Verder delen zij voorlichtingsfolders uit waarin onder meer beschreven staat welke medicijnen in het drogisterijassortiment de rijvaardigheid beïnvloeden.

Bijscholing voor apothekersassistenten

Een aantal apothekersassistenten uit Friesland volgt een bijscholing, zodat zij medicijngebruikers gerichter advies kunnen geven. Tijdens de bijscholing is er extra aandacht voor de verplichting om cliënten te wijzen op de invloed van hun medicijn op de rijvaardigheid.

Meer informatie over het gebruik van medicijnen in het verkeer is verkrijgbaar bij de apotheek, huisarts en drogist. Daar liggen folders en flyers. Daarnaast is alles na te lezen op www.geneesmiddeleninhetverkeer.nl.

Bekijk ook de folder die via de drogisterijen wordt verspreid en ga voor meer informatie naar www.drogistensite.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ROV Friesland start campagne ‘Rij veilig met medicijnen’ | RijschoolPro
apotheek, medicijnen

ROV Friesland start campagne ‘Rij veilig met medicijnen’

Apothekersassistenten, drogisterijen en rijschoolhouders in Friesland besteden dit najaar extra aandacht aan voorlichting over veilig rijden met medicijnen. Gebruikers moeten zich meer bewust worden van de risico’s van bepaalde medicijnen in het verkeer, zoals antidepressiva en slaap- en kalmeringsmiddelen.

Naar schatting vallen er landelijk 1600 gewonden en 50 doden per jaar door rijden onder invloed van medicijnen. Daarom is de campagne ‘Rij veilig met medicijnen’ nu ook in Friesland opgezet door Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF), het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

Voorlichting door drogisterijen

Ook sommige medicijnen die bij de drogist te koop zijn, hebben invloed op de rijvaardigheid. Dit is bij veel mensen echter onbekend. Daarom vinden de drogisten het belangrijk om zich bij de campagne aan te sluiten.

Vanaf eind oktober geven vrijwel alle drogisterijen in Friesland een maand lang extra aandacht aan voorlichting over veilig rijden met medicijnen. Verder delen zij voorlichtingsfolders uit waarin onder meer beschreven staat welke medicijnen in het drogisterijassortiment de rijvaardigheid beïnvloeden.

Bijscholing voor apothekersassistenten

Een aantal apothekersassistenten uit Friesland volgt een bijscholing, zodat zij medicijngebruikers gerichter advies kunnen geven. Tijdens de bijscholing is er extra aandacht voor de verplichting om cliënten te wijzen op de invloed van hun medicijn op de rijvaardigheid.

Meer informatie over het gebruik van medicijnen in het verkeer is verkrijgbaar bij de apotheek, huisarts en drogist. Daar liggen folders en flyers. Daarnaast is alles na te lezen op www.geneesmiddeleninhetverkeer.nl.

Bekijk ook de folder die via de drogisterijen wordt verspreid en ga voor meer informatie naar www.drogistensite.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.