verkeersborden

VVN hekelt handel in overbodige verkeersborden

Gemeenten moeten zich niet laten verleiden door leveranciers van verkeersborden die hen overbodige borden proberen aan te smeren. Dat zegt Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in een interview met SpitsNieuws.

VVN strijdt al jaren tegen overbodige verkeersborden of borden die zo onduidelijk zijn dat ze alleen maar tot verwarring leiden. Daarnaast leiden ze af van zaken in het verkeer die echt belangrijk zijn.

Terughoudendheid

“Wij pleiten voor terughoudendheid. Er staan waarschijnlijk duizenden overbodige borden in Nederland. Weghalen! Dat scheelt bovendien een hoop belastinggeld”, stelt Stomphorst in SpitsNieuws.

Als voorbeeld van een overbodig en verwarrend bord noemt hij het verbodsbord voor parkeren met daaronder ‘Geldt ook voor de bermen’. Stomphorst denkt dat mensen zelf wel kunnen verzinnen dat zo’n verbodsbord automatisch betekent dat er dus ook niet in de berm geparkeerd mag worden.

“Dat is echt een handig verkooptrucje van een leverancier. Die heeft zo’n gemeente wijsgemaakt dat zoiets heel erg nodig is. En daar nog een paar reserveborden van verkocht ook, met de daarbij behorende palen en bordjesklemmen. Pure business.”

Gemeenten

Overigens zijn er al tal van gemeenten die werk maken van het verwijderen van overtollige verkeersborden. Recente voorbeelden zijn onder meer Brummen, Delft, Landgraaf, Leeuwarden, Leiden, Arnhem en Nijmegen.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “VVN hekelt handel in overbodige verkeersborden”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VVN hekelt handel in overbodige verkeersborden | RijschoolPro
verkeersborden

VVN hekelt handel in overbodige verkeersborden

Gemeenten moeten zich niet laten verleiden door leveranciers van verkeersborden die hen overbodige borden proberen aan te smeren. Dat zegt Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in een interview met SpitsNieuws.

VVN strijdt al jaren tegen overbodige verkeersborden of borden die zo onduidelijk zijn dat ze alleen maar tot verwarring leiden. Daarnaast leiden ze af van zaken in het verkeer die echt belangrijk zijn.

Terughoudendheid

“Wij pleiten voor terughoudendheid. Er staan waarschijnlijk duizenden overbodige borden in Nederland. Weghalen! Dat scheelt bovendien een hoop belastinggeld”, stelt Stomphorst in SpitsNieuws.

Als voorbeeld van een overbodig en verwarrend bord noemt hij het verbodsbord voor parkeren met daaronder ‘Geldt ook voor de bermen’. Stomphorst denkt dat mensen zelf wel kunnen verzinnen dat zo’n verbodsbord automatisch betekent dat er dus ook niet in de berm geparkeerd mag worden.

“Dat is echt een handig verkooptrucje van een leverancier. Die heeft zo’n gemeente wijsgemaakt dat zoiets heel erg nodig is. En daar nog een paar reserveborden van verkocht ook, met de daarbij behorende palen en bordjesklemmen. Pure business.”

Gemeenten

Overigens zijn er al tal van gemeenten die werk maken van het verwijderen van overtollige verkeersborden. Recente voorbeelden zijn onder meer Brummen, Delft, Landgraaf, Leeuwarden, Leiden, Arnhem en Nijmegen.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “VVN hekelt handel in overbodige verkeersborden”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.