werk in uitvoering 2

Noord-Holland investeert in veiliger inrichten wegen

De provincie Noord-Holland investeert 14,7 miljoen euro in lokale verkeersprojecten die de veiligheid, bereikbaarheid of leefbaarheid vergroten. Eerder deze week heeft het provinciebestuur het subsidiebedrag hiervoor verhoogd en uitsluitsel gegeven over welke projecten dit jaar subsidie ontvangen.

In totaal is er 4,2 miljoen euro beschikbaar voor projecten in de regio Haarlem-IJmond, 4,3 miljoen euro voor projecten in de regio Gooi en Vechtstreek en 6,2 miljoen euro voor Noord-Holland Noord. Elk jaar stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar voor verbeteren van de infrastructuur op gemeentelijke wegen en wegen van waterschappen als ze bijdragen aan de veiligheid, de bereikbaarheid of leefbaarheid.

Herinrichting kruispunt

Dit jaar gaat er onder meer geld naar de veilige herinrichting van het kruispunt Duinweg-Dorpsweg met de Abbestederweg in Callantsoog, 30km-zone maatregelen op verschillende plekken in Medemblik, het aanleggen van fietsstroken in Enkhuizen en een duurzaam veilige inrichting van de Riebeeckweg in Hilversum.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Noord-Holland investeert in veiliger inrichten wegen | RijschoolPro
werk in uitvoering 2

Noord-Holland investeert in veiliger inrichten wegen

De provincie Noord-Holland investeert 14,7 miljoen euro in lokale verkeersprojecten die de veiligheid, bereikbaarheid of leefbaarheid vergroten. Eerder deze week heeft het provinciebestuur het subsidiebedrag hiervoor verhoogd en uitsluitsel gegeven over welke projecten dit jaar subsidie ontvangen.

In totaal is er 4,2 miljoen euro beschikbaar voor projecten in de regio Haarlem-IJmond, 4,3 miljoen euro voor projecten in de regio Gooi en Vechtstreek en 6,2 miljoen euro voor Noord-Holland Noord. Elk jaar stelt Noord-Holland subsidie beschikbaar voor verbeteren van de infrastructuur op gemeentelijke wegen en wegen van waterschappen als ze bijdragen aan de veiligheid, de bereikbaarheid of leefbaarheid.

Herinrichting kruispunt

Dit jaar gaat er onder meer geld naar de veilige herinrichting van het kruispunt Duinweg-Dorpsweg met de Abbestederweg in Callantsoog, 30km-zone maatregelen op verschillende plekken in Medemblik, het aanleggen van fietsstroken in Enkhuizen en een duurzaam veilige inrichting van de Riebeeckweg in Hilversum.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.