App Whoosz!

App helpt jonge automobilist zuiniger en goedkoper rijden

De dienst Whoosz! is een samenwerking aangegaan met Het Nieuwe Rijden om de CO2-uitstoot bij jonge automobilisten terug te dringen. Dat gebeurt met een app die het rijgedrag meet en aanbevelingen geeft hoe het beter kan. Jongeren die erin slagen om zuiniger te rijden, krijgen korting op hun verzekeringspremie en kunnen goedkoper mobiel bellen.

Whoosz! is een gecombineerde dienst voor jonge automobilisten. Het idee is om hen te helpen bij het besparen op hun brandstofkosten en verzekeringspremie. Met de app die Woosz! heeft ontwikkeld kunnen gebruikers hun rijgedrag laten analyseren. De app geeft inzicht in de acceleratie, het remmen en het bochtengedrag en komt vervolgens met suggesties hoe jongeren zuiniger kunnen rijden.

Korting

Deelnemers die daarin slagen krijgen een korting aangeboden op de jaarlijkse premie van hun autoverzekering. De hoogte van de korting is gekoppeld aan de prestaties van de deelnemende automobilisten. Ook geeft Whoosz! korting op het afsluiten van een T-Mobile abonnement. Al met al kan de korting volgens het bedrijf oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

Bijkomend voordeel van de app is volgens Whoosz dat gebruikers minder schades hebben, een lagere kans op boetes en minder onderhoudskosten. Om het gebruik van de app verder te stimuleren is er een wedstrijdelement aan verbonden. Deelnemers kunnen zich aansluiten bij een groep en vervolgens tegen andere groepen strijden om duurzamer of goedkoper te rijden.

Op dit moment is een Android-versie beschikbaar en wordt eraan gewerkt om Whoosz! ook beschikbaar te maken voor andere platformen.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.