ongeval, bebouwde kom

Verkeersslachtoffers registreren zelf ongevallen

Deze maand is in Flevoland een pilot gestart waarbij verkeersslachtoffers gevraagd wordt zelf de locatie en de oorzaak van het ongeval te rapporteren via internet. Initiatiefnemers VIA en VeiligheidNL willen met de proef bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid.

Bij de proef zijn ook de gemeenten Lelystad en Almere betrokken evenals het Flevoziekenhuis in Almere en het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad. Na behandeling in een van deze ziekenhuizen krijgen verkeersslachtoffers een kaartje mee, voorzien van een uniek nummer, met het verzoek om het ongeval waarbij ze betrokken waren te melden op de speciaal daarvoor opgezette website www.ongeval.nu. De gegevens worden anoniem opgenomen in de internettoepassing ViaStat van verkeerskundigbureau VIA, dat gebruikt wordt door wegbeheerders en politie om verkeersgegevens vast te leggen en te analyseren.

Voorkomen

Het idee is dat ongevallen beter te voorkomen zijn als er meer bekend is waar ze gebeuren en waarom. Die gegevens kunnen een aanvulling vormen op het Letsel Informatie Systeem (LIS) van VeiligheidNL dat al actief is bij vijftien spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen.

Jaarlijks komen er in Nederland volgens VeiligheidNL zo’n 130.000 mensen bij de spoedeisende hulp van een ziekenhuis terecht na een verkeersongeluk. De pilot loopt tot het einde van dit jaar. Bij succes is het streven om door te te gaan met de nieuwe manier van registreren.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeersslachtoffers registreren zelf ongevallen | RijschoolPro
ongeval, bebouwde kom

Verkeersslachtoffers registreren zelf ongevallen

Deze maand is in Flevoland een pilot gestart waarbij verkeersslachtoffers gevraagd wordt zelf de locatie en de oorzaak van het ongeval te rapporteren via internet. Initiatiefnemers VIA en VeiligheidNL willen met de proef bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid.

Bij de proef zijn ook de gemeenten Lelystad en Almere betrokken evenals het Flevoziekenhuis in Almere en het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad. Na behandeling in een van deze ziekenhuizen krijgen verkeersslachtoffers een kaartje mee, voorzien van een uniek nummer, met het verzoek om het ongeval waarbij ze betrokken waren te melden op de speciaal daarvoor opgezette website www.ongeval.nu. De gegevens worden anoniem opgenomen in de internettoepassing ViaStat van verkeerskundigbureau VIA, dat gebruikt wordt door wegbeheerders en politie om verkeersgegevens vast te leggen en te analyseren.

Voorkomen

Het idee is dat ongevallen beter te voorkomen zijn als er meer bekend is waar ze gebeuren en waarom. Die gegevens kunnen een aanvulling vormen op het Letsel Informatie Systeem (LIS) van VeiligheidNL dat al actief is bij vijftien spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen.

Jaarlijks komen er in Nederland volgens VeiligheidNL zo’n 130.000 mensen bij de spoedeisende hulp van een ziekenhuis terecht na een verkeersongeluk. De pilot loopt tot het einde van dit jaar. Bij succes is het streven om door te te gaan met de nieuwe manier van registreren.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.