transportopleider, code95, vrachtauto, rijles

Onderzoek Europese Commissie over effectiviteit Code95

De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging om de effectiviteit van de Code95 te meten. Indien nodig wil Europa aanpassingen doen in zowel de verplichte basiskwalificatie als de bijscholing van chauffeurs om het systeem te verbeteren. De vragenlijst is tot 25 oktober 2013 door iedereen in te vullen. De Europese Commissie wil bekijken of er zaken verduidelijkt, aangepast of gewijzigd dienen te worden in de rijchtlijn.

De raadpleging kan uitsluitend via internet ingevuld worden. Antwoorden mogen gewoon in de Nederlandse taal gegeven worden. Er worden specifieke vragen gesteld, maar respondenten kunnen ook uitgebreid hun mening geven.

Effectiviteit Code95

Het onderzoek wordt uitgevoerd om te beoordelen hoe effectief de Code95 is, in welke mate het bijdraagt aan de verkeersveiligheid, welke specifieke acties en welke maatregelen de effectiviteit ervan kunnen verbeteren.

De vragenlijst behandelt elk aspect van de ‘Driver CPC’, zoals de basiskwalificatie en nascholing. De vragen gaan over het scheiden van de basiskwalificatie van het rijexamen, harmonisering van de syllabus en ‘proof of status’ in de EU, overwegingen van e-learning en of er een test moet komen als afsluiting van de bijscholing.

Vragenlijst

De EC raadt respondenten aan hun bijdragen op voorhand voor te bereiden. Daartoe kan het PDF-bestand van de vragenlijst ingevuld worden. Als de antwoorden zijn voorbereid, kan vervolgens de online vragenlijst ingevuld worden.

Vragen zijn zowel verplicht als optioneel. Let op dat je geen gebruik maakt van de ’terug-knop’ in de browser. Daarmee zullen de ingevulde gegevens verloren gaan. Voor navigatie, moet en de knoppen ‘Volgende’ en ‘Vorige’ onderaan de pagina vragenlijst gebruiken worden.

Resultaten

De samenvatting van de resultaten van de raadpleging kan op de website van de Commissie bekendgemaakt worden. Als deelnemers niet willen dat hun bijdrage openbaar wordt gemaakt, kan dat aangegeven worden. In dat geval zal het antwoord niet genoemd worden in toekomstige documenten die kunnen verwijzen naar de vragenlijst.

Vul hier de vragenlijst in.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek Europese Commissie over effectiviteit Code95 | RijschoolPro
transportopleider, code95, vrachtauto, rijles

Onderzoek Europese Commissie over effectiviteit Code95

De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging om de effectiviteit van de Code95 te meten. Indien nodig wil Europa aanpassingen doen in zowel de verplichte basiskwalificatie als de bijscholing van chauffeurs om het systeem te verbeteren. De vragenlijst is tot 25 oktober 2013 door iedereen in te vullen. De Europese Commissie wil bekijken of er zaken verduidelijkt, aangepast of gewijzigd dienen te worden in de rijchtlijn.

De raadpleging kan uitsluitend via internet ingevuld worden. Antwoorden mogen gewoon in de Nederlandse taal gegeven worden. Er worden specifieke vragen gesteld, maar respondenten kunnen ook uitgebreid hun mening geven.

Effectiviteit Code95

Het onderzoek wordt uitgevoerd om te beoordelen hoe effectief de Code95 is, in welke mate het bijdraagt aan de verkeersveiligheid, welke specifieke acties en welke maatregelen de effectiviteit ervan kunnen verbeteren.

De vragenlijst behandelt elk aspect van de ‘Driver CPC’, zoals de basiskwalificatie en nascholing. De vragen gaan over het scheiden van de basiskwalificatie van het rijexamen, harmonisering van de syllabus en ‘proof of status’ in de EU, overwegingen van e-learning en of er een test moet komen als afsluiting van de bijscholing.

Vragenlijst

De EC raadt respondenten aan hun bijdragen op voorhand voor te bereiden. Daartoe kan het PDF-bestand van de vragenlijst ingevuld worden. Als de antwoorden zijn voorbereid, kan vervolgens de online vragenlijst ingevuld worden.

Vragen zijn zowel verplicht als optioneel. Let op dat je geen gebruik maakt van de ’terug-knop’ in de browser. Daarmee zullen de ingevulde gegevens verloren gaan. Voor navigatie, moet en de knoppen ‘Volgende’ en ‘Vorige’ onderaan de pagina vragenlijst gebruiken worden.

Resultaten

De samenvatting van de resultaten van de raadpleging kan op de website van de Commissie bekendgemaakt worden. Als deelnemers niet willen dat hun bijdrage openbaar wordt gemaakt, kan dat aangegeven worden. In dat geval zal het antwoord niet genoemd worden in toekomstige documenten die kunnen verwijzen naar de vragenlijst.

Vul hier de vragenlijst in.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.