verkeerssituatie, gevaarlijk, onveilig

Meldpunt Veilig Verkeer Nederland ontvangt 4.338 klachten

Het landelijke Meldpunt Veilig Verkeer van Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft dit jaar 4.338 meldingen ontvangen. Het gaat om problemen met onveilige weginrichting tot aan klachten over gevaarlijk weggedrag. Van alle Nederlanders deden de Zeeuwen veruit de meeste meldingen. Dit laat VVN weten.

De teller van het totale aantal meldingen sinds de invoering in 2012 komt hiermee op 13.321 te staan.

Zeeland

Met 3,5 meldingen per 1.000 inwoners gaan de Zeeuwen aan kop als het gaat om het aantal klachten dat bij het meldpunt werd neergelegd. Vooral de weggebruikers in Middelburg, Borsele en Terneuzen bleken actieve melders.

De oudste Nederlandse melder was een 92-jarige dame die een onveilig verkeerspunt in Hooglanderveen aankaartte. “Daar werd te hard werd gereden en het verkeerslicht sprong te snel op rood om veilig over te kunnen steken”, aldus de organisatie.

Melding

Omdat uit de eerste meldingen viel op te maken dat het merendeel van de melders een actieve rol wilde spelen in het zoeken naar oplossingen om risico’s weg te nemen, startte VVN in mei van dit naar met 263 digitale buurttafels. Dit zijn lokale digitale communities waarbinnen burgers gezamenlijk de verkeersproblemen oppakken.

Volgens VVN wil 69 procent van de melders zelf een bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem. “We hebben dit jaar met ons meldpunt het fundament gelegd voor een landelijk platform, waarbij burgers zelf actief kunnen bijdragen aan het oplossen van verkeersproblemen”, zo stelt VVN-woordvoerder José de Jong.

Onveilig

Op www.meldpuntveiligverkeer.nl kunnen Nederlanders onveilige situaties melden en met mensen in de buurt ook direct zelf bijdragen aan de oplossing ervoor. De opzet is om het aantal verkeersslachtoffers verder omlaag te brengen door mensen te mobiliseren daar zelf aan bij te dragen.

De focus ligt vooral op veiliger maken van het verkeer voor kwetsbare groepen als jongeren en oudere fietsers. De meldingen worden ook beschikbaar gesteld voor het opstellen van het verkeersveiligheidsbeleid door gemeenten en provincies.

Beleidsimpuls

Het Meldpunt Veilig Verkeer komt voort uit de Beleidsimpuls Verkeersveiligheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Burgerinitiatieven worden hierbij gesteund door lokale en regionale overheden.

Verschillende organisaties zoals politie, ANWB en Jantje Beton leveren met hun kennis en expertise een bijdrage aan het meldpunt.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Meldpunt Veilig Verkeer Nederland ontvangt 4.338 klachten”

Mart Verdaas|02.09.17|20:52

Om het verkeer echt veiliger te maken zou iedereen om de 5 jaar een verplichte praktijk en theorietest moeten doen.
Het is echt dramatisch hoe veel automobilisten zich gedragen in het verkeer en hoe slecht ze de verkeersregels kennen
Dit zou pas echt veel verkeersslachtoffers besparen.
Laat maar eens als proef mensen onvoorbereid een test doen en je zult versteld staan.

M.v.g. Mart Verdaas

Reinder Veenstra|27.09.18|12:18

Reed op de ringweg st-GR, aangezien ik naar links een wijk in moest, op de linkerbaan, keurig 70 rijdend. Wordt rechts agressief toeterend ingehaald door LESAUTO, die met zeker 90k/h van me wegreed. Dacht dat het niet om mij ging maar om andere verkeerssituatie. Verderop stopte ik achter hem voor verkeerslicht.Zag dat hij een ‘je bent gek’ gebaar naar mij maakte.Dus wel om mij. Hij reed weer met 90 weg. Hij moet eerder linksaf, passeer hem en weer idioot getoeter. BIZAR, EEN RIJ-INSTRUCTEUR!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meldpunt Veilig Verkeer Nederland ontvangt 4.338 klachten | RijschoolPro
verkeerssituatie, gevaarlijk, onveilig

Meldpunt Veilig Verkeer Nederland ontvangt 4.338 klachten

Het landelijke Meldpunt Veilig Verkeer van Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft dit jaar 4.338 meldingen ontvangen. Het gaat om problemen met onveilige weginrichting tot aan klachten over gevaarlijk weggedrag. Van alle Nederlanders deden de Zeeuwen veruit de meeste meldingen. Dit laat VVN weten.

De teller van het totale aantal meldingen sinds de invoering in 2012 komt hiermee op 13.321 te staan.

Zeeland

Met 3,5 meldingen per 1.000 inwoners gaan de Zeeuwen aan kop als het gaat om het aantal klachten dat bij het meldpunt werd neergelegd. Vooral de weggebruikers in Middelburg, Borsele en Terneuzen bleken actieve melders.

De oudste Nederlandse melder was een 92-jarige dame die een onveilig verkeerspunt in Hooglanderveen aankaartte. “Daar werd te hard werd gereden en het verkeerslicht sprong te snel op rood om veilig over te kunnen steken”, aldus de organisatie.

Melding

Omdat uit de eerste meldingen viel op te maken dat het merendeel van de melders een actieve rol wilde spelen in het zoeken naar oplossingen om risico’s weg te nemen, startte VVN in mei van dit naar met 263 digitale buurttafels. Dit zijn lokale digitale communities waarbinnen burgers gezamenlijk de verkeersproblemen oppakken.

Volgens VVN wil 69 procent van de melders zelf een bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem. “We hebben dit jaar met ons meldpunt het fundament gelegd voor een landelijk platform, waarbij burgers zelf actief kunnen bijdragen aan het oplossen van verkeersproblemen”, zo stelt VVN-woordvoerder José de Jong.

Onveilig

Op www.meldpuntveiligverkeer.nl kunnen Nederlanders onveilige situaties melden en met mensen in de buurt ook direct zelf bijdragen aan de oplossing ervoor. De opzet is om het aantal verkeersslachtoffers verder omlaag te brengen door mensen te mobiliseren daar zelf aan bij te dragen.

De focus ligt vooral op veiliger maken van het verkeer voor kwetsbare groepen als jongeren en oudere fietsers. De meldingen worden ook beschikbaar gesteld voor het opstellen van het verkeersveiligheidsbeleid door gemeenten en provincies.

Beleidsimpuls

Het Meldpunt Veilig Verkeer komt voort uit de Beleidsimpuls Verkeersveiligheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Burgerinitiatieven worden hierbij gesteund door lokale en regionale overheden.

Verschillende organisaties zoals politie, ANWB en Jantje Beton leveren met hun kennis en expertise een bijdrage aan het meldpunt.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Meldpunt Veilig Verkeer Nederland ontvangt 4.338 klachten”

Mart Verdaas|02.09.17|20:52

Om het verkeer echt veiliger te maken zou iedereen om de 5 jaar een verplichte praktijk en theorietest moeten doen.
Het is echt dramatisch hoe veel automobilisten zich gedragen in het verkeer en hoe slecht ze de verkeersregels kennen
Dit zou pas echt veel verkeersslachtoffers besparen.
Laat maar eens als proef mensen onvoorbereid een test doen en je zult versteld staan.

M.v.g. Mart Verdaas

Reinder Veenstra|27.09.18|12:18

Reed op de ringweg st-GR, aangezien ik naar links een wijk in moest, op de linkerbaan, keurig 70 rijdend. Wordt rechts agressief toeterend ingehaald door LESAUTO, die met zeker 90k/h van me wegreed. Dacht dat het niet om mij ging maar om andere verkeerssituatie. Verderop stopte ik achter hem voor verkeerslicht.Zag dat hij een ‘je bent gek’ gebaar naar mij maakte.Dus wel om mij. Hij reed weer met 90 weg. Hij moet eerder linksaf, passeer hem en weer idioot getoeter. BIZAR, EEN RIJ-INSTRUCTEUR!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.