Vijf Belgische hardrijders zijn getuige van eigen begrafenis

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid is een nieuwe campagne gestart om het aantal verkeersdoden als gevolg van hardrijders te verminderen. Vijf Belgische snelheidsduivels werden onder valse voorwendselen naar hun eigen uitvaart toe gelokt. Ze waren vervolgens getuige van de plechtigheid en zagen hun eigen familie en vrienden afscheid van ze nemen. Van die beelden werd het campagnefilmpje gemaakt.

Tijdens de uitvaart werd gedaan alsof de hardrijders tijdens een auto-ongeluk waren omgekomen. De ‘nabestaanden’ deden daarbij een dringende en emotionele oproep om te stoppen met het overschrijden van de maximumsnelheden. De hardrijders zelf waren van tevoren niet van de opnames op de hoogte.

Campagne

Het filmpje is onderdeel van de campagne ‘Go for Zer0’, waarmee de doelstelling van nul verkeersdoden in België moet worden bereikt. “Want driehonderd mensen gaan jaarlijks te snel heen door een onaangepaste snelheid op de weg”, zo stelt het verkeersveiligheidsinstituut.

Via de campagnewebsite kunnen bijvoorbeeld berichten worden verstuurd aan hardnekkige hardrijders. Door teksten als ‘er zijn al te veel mensen gestorven door een onaangepaste snelheid en ik wil je echt niet verliezen’ te e-mailen naar automobilisten die het niet zo nauw nemen met snelheden, moeten ongevallen in de toekomst voorkomen worden.

Bekijk hieronder het Belgische campagnefilmpje:

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Vijf Belgische hardrijders zijn getuige van eigen begrafenis”

Joke Naughton|08.04.14|22:10

Heftig, maar de enige manier denk ik. Straf helpt niet, zien hoe je dierbaren kunnen worden gestraft wel.

Lute Beute|09.04.14|15:40

Ik ben het volledig eens met Joke, dit is waarschijnlijk de enige manier om binnen te komen bij notoire hardrijders

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vijf Belgische hardrijders zijn getuige van eigen begrafenis | RijschoolPro

Vijf Belgische hardrijders zijn getuige van eigen begrafenis

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid is een nieuwe campagne gestart om het aantal verkeersdoden als gevolg van hardrijders te verminderen. Vijf Belgische snelheidsduivels werden onder valse voorwendselen naar hun eigen uitvaart toe gelokt. Ze waren vervolgens getuige van de plechtigheid en zagen hun eigen familie en vrienden afscheid van ze nemen. Van die beelden werd het campagnefilmpje gemaakt.

Tijdens de uitvaart werd gedaan alsof de hardrijders tijdens een auto-ongeluk waren omgekomen. De ‘nabestaanden’ deden daarbij een dringende en emotionele oproep om te stoppen met het overschrijden van de maximumsnelheden. De hardrijders zelf waren van tevoren niet van de opnames op de hoogte.

Campagne

Het filmpje is onderdeel van de campagne ‘Go for Zer0’, waarmee de doelstelling van nul verkeersdoden in België moet worden bereikt. “Want driehonderd mensen gaan jaarlijks te snel heen door een onaangepaste snelheid op de weg”, zo stelt het verkeersveiligheidsinstituut.

Via de campagnewebsite kunnen bijvoorbeeld berichten worden verstuurd aan hardnekkige hardrijders. Door teksten als ‘er zijn al te veel mensen gestorven door een onaangepaste snelheid en ik wil je echt niet verliezen’ te e-mailen naar automobilisten die het niet zo nauw nemen met snelheden, moeten ongevallen in de toekomst voorkomen worden.

Bekijk hieronder het Belgische campagnefilmpje:

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Vijf Belgische hardrijders zijn getuige van eigen begrafenis”

Joke Naughton|08.04.14|22:10

Heftig, maar de enige manier denk ik. Straf helpt niet, zien hoe je dierbaren kunnen worden gestraft wel.

Lute Beute|09.04.14|15:40

Ik ben het volledig eens met Joke, dit is waarschijnlijk de enige manier om binnen te komen bij notoire hardrijders

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.