rijles, auto, stuur

Man nog steeds veel vaker dan vrouw achter het stuur

Het traditiegetrouwe beeld van de man achter het stuur is in Nederland nog steeds in stand. Mannen rijden meer kilometers, zijn minder vaak bijrijder en hebben ook veel vaker een auto in het bezit dan vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dat laatste is wel aan het veranderen.

Het is nog maar de vraag hoe snel de invoering van de zelfrijdende auto gaat verlopen, stelt het CBS bij de cijfers als kanttekening. “Want dan is iedereen bijrijder.”

Meer kilometers

Mannen reizen twee keer meer kilometers naar hun werk dan vrouwen; dat gaat om gemiddeld 30 kilometer tegenover 16 kilometer. Dat kan echter gemakkelijk verklaard worden, stelt het CBS. “Vrouwen werken namelijk nog steeds vaker parttime, en werken over het algemeen ook dichter bij huis.”

Mannen rijden verder ook twee keer zoveel kilometers met de auto als vrouwen. En daar bovenop is de vrouw twee keer zo vaak bijrijder als de man. Momenteel heeft ongeveer tweederde (65%) van de mannen een auto in het bezit, tegenover ongeveer eenderde (37%) van de vrouwen. Maar hier is een verandering aan het ontstaan, stelt het CBS. Steeds minder mannen en steeds meer vrouwen bezitten namelijk een auto.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Man nog steeds veel vaker dan vrouw achter het stuur | RijschoolPro
rijles, auto, stuur

Man nog steeds veel vaker dan vrouw achter het stuur

Het traditiegetrouwe beeld van de man achter het stuur is in Nederland nog steeds in stand. Mannen rijden meer kilometers, zijn minder vaak bijrijder en hebben ook veel vaker een auto in het bezit dan vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dat laatste is wel aan het veranderen.

Het is nog maar de vraag hoe snel de invoering van de zelfrijdende auto gaat verlopen, stelt het CBS bij de cijfers als kanttekening. “Want dan is iedereen bijrijder.”

Meer kilometers

Mannen reizen twee keer meer kilometers naar hun werk dan vrouwen; dat gaat om gemiddeld 30 kilometer tegenover 16 kilometer. Dat kan echter gemakkelijk verklaard worden, stelt het CBS. “Vrouwen werken namelijk nog steeds vaker parttime, en werken over het algemeen ook dichter bij huis.”

Mannen rijden verder ook twee keer zoveel kilometers met de auto als vrouwen. En daar bovenop is de vrouw twee keer zo vaak bijrijder als de man. Momenteel heeft ongeveer tweederde (65%) van de mannen een auto in het bezit, tegenover ongeveer eenderde (37%) van de vrouwen. Maar hier is een verandering aan het ontstaan, stelt het CBS. Steeds minder mannen en steeds meer vrouwen bezitten namelijk een auto.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.