Basisschoolkinderen krijgen spelenderwijs in de praktijk ‘rijles’

Al 75.000 Nederlandse basisschoolkinderen hebben op een speciaal ingericht verkeersplein spelenderwijs kennisgemaakt met de verkeersregels. Het idee ontstond doordat kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 niet snel een boek open slaan om de verkeersregels te leren, maar toch dagelijks voor gevaarlijke situaties komen te staan.

Het Mobiele Verkeersplein is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Shell. Het is 5 jaar geleden in het leven geroepen. Het levensechte parcours bevat onder meer verkeersborden, skelters, fietsjes, zebrapaden en verkeerslichten. In die vijf jaar heeft het plein meer dan 1000 scholen aangedaan in heel Nederland.

KBS Driehuis

Deze maand was het de beurt aan leerlingen van groep 4, 5 en 6 van basisschool ‘KBS Driehuis’ uit het Utrechtse dorp Mijdrecht. Zij leerden spelenderwijs om te gaan met verkeerssituaties en verkeersregels. “Het zijn hele simpele situaties voor volwassenen, maar voor kinderen zijn ze behoorlijk abstract”, vertelt Rob Stomphorst van VVN.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.