jongeren, fietsen, straat, verkeer

Meer ongevallen eerste weken na zomervakantie

Vlak na de zomervakantie gebeuren er meer ongelukken dan normaal. Daar zijn verhoudingsgewijs veel 12- en 13-jarige scholieren bij betrokken die voor het eerst naar de middelbare school gaan en vaak nog onwennig zijn op de fiets. Dat is voor Veilig Verkeer Nederland reden om ook dit jaar weer de jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ te houden.

De aftrap vond plaats in Utrecht omdat het midden van het land de eerste regio is waar de vakanties weer voorbij zijn. Volgens Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland (VVN), blijft de campagne elk jaar nodig. “Automobilisten moeten dan altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers.” In 86 procent van de Nederlandse gemeenten zijn de champagnespandoeken volgens hem zichtbaar.

Stijging schadeclaims

Onderzoek van het Verbond van Verzekeraars, een partner van VVN, wijst uit dat vorig jaar in de eerste weken na de zomervakantie het aantal schadeclaims na aanrijdingen steeg van 211 naar 280 per week.

Nieuw onderdeel van de campagne is dit jaar een campagnekrant die bij ruim 325.000 huishoudens is bezorgd, met aandacht voor verkeersveiligheid, zoals een gezamenlijk experiment met een nieuwe verkeerstraining van VVN en verzekeraar Interpolis.

Experiment nieuwe verkeerstraining

In de periode tussen september tot december van dit jaar gaan 600 testgezinnen de nieuwe verkeerstraining (WegWijsVR) beproeven. Voor, tijdens en na de training onderzoekt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) de verkeersvaardigheden van de kinderen en de inzichten van hun ouders. Bij het onderzoek zijn elf basisscholen betrokken. Begin 2017 worden de resultaten bekend gemaakt.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer ongevallen eerste weken na zomervakantie | RijschoolPro
jongeren, fietsen, straat, verkeer

Meer ongevallen eerste weken na zomervakantie

Vlak na de zomervakantie gebeuren er meer ongelukken dan normaal. Daar zijn verhoudingsgewijs veel 12- en 13-jarige scholieren bij betrokken die voor het eerst naar de middelbare school gaan en vaak nog onwennig zijn op de fiets. Dat is voor Veilig Verkeer Nederland reden om ook dit jaar weer de jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ te houden.

De aftrap vond plaats in Utrecht omdat het midden van het land de eerste regio is waar de vakanties weer voorbij zijn. Volgens Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland (VVN), blijft de campagne elk jaar nodig. “Automobilisten moeten dan altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers.” In 86 procent van de Nederlandse gemeenten zijn de champagnespandoeken volgens hem zichtbaar.

Stijging schadeclaims

Onderzoek van het Verbond van Verzekeraars, een partner van VVN, wijst uit dat vorig jaar in de eerste weken na de zomervakantie het aantal schadeclaims na aanrijdingen steeg van 211 naar 280 per week.

Nieuw onderdeel van de campagne is dit jaar een campagnekrant die bij ruim 325.000 huishoudens is bezorgd, met aandacht voor verkeersveiligheid, zoals een gezamenlijk experiment met een nieuwe verkeerstraining van VVN en verzekeraar Interpolis.

Experiment nieuwe verkeerstraining

In de periode tussen september tot december van dit jaar gaan 600 testgezinnen de nieuwe verkeerstraining (WegWijsVR) beproeven. Voor, tijdens en na de training onderzoekt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) de verkeersvaardigheden van de kinderen en de inzichten van hun ouders. Bij het onderzoek zijn elf basisscholen betrokken. Begin 2017 worden de resultaten bekend gemaakt.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.