Nederland opnieuw fijnste land om te rijden in Waze-index

Afgemeten aan de kwaliteit van de wegen en de verkeersveiligheid is Nederland wereldwijd het beste land om te rijden. Tot dat oordeel komen miljoenen gebruikers van de verkeers- en navigatie-app Waze. Het is de tweede keer dat Nederland bovenaan de lijst eindigt.

In de tweede jaarlijkse Driver Satisfaction Index van Waze zijn 38 landen meegenomen. Nederland krijgt als totaalscore een ruime 7,5. Dat rapportcijfer is vooral te danken aan de veiligheid op de weg en de staat van de wegen. Beide aspecten waarderen Waze-gebruikers met een ruime 9. Dat de totaalscore een stuk lager uitvalt, komt door de mindere score (5,9) voor het aantal voorzieningen langs de weg, zoals tankstations en parkeerplaatsen. Opvallend is dat maar een handvol onderzochte landen op dit aspect een voldoende weet te halen. Dat laatste geldt ook voor de wat onduidelijke categorie ‘wazeyness’.

Amsterdam

In de inventarisatie van Waze wordt Nederland op de voet gevolgd door Frankrijk (7,4) en de Verenigde Staten (7,2). El Salvador staat onderaan de lijst met een 2,85. Duitsland is niet onderzocht.

Waze heeft niet alleen gekeken naar complete landen, maar ook naar steden en metropoolregio’s. Daar komt Nederland minder goed uit de bus. Amsterdam is de enige Nederlandse stad op de lijst, met een 27ste plek. Franse steden worden als beste beoordeeld in deze rangorde met Valence, Tours en Lemans op de eerste drie plaatsen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederland opnieuw fijnste land om te rijden in Waze-index | RijschoolPro

Nederland opnieuw fijnste land om te rijden in Waze-index

Afgemeten aan de kwaliteit van de wegen en de verkeersveiligheid is Nederland wereldwijd het beste land om te rijden. Tot dat oordeel komen miljoenen gebruikers van de verkeers- en navigatie-app Waze. Het is de tweede keer dat Nederland bovenaan de lijst eindigt.

In de tweede jaarlijkse Driver Satisfaction Index van Waze zijn 38 landen meegenomen. Nederland krijgt als totaalscore een ruime 7,5. Dat rapportcijfer is vooral te danken aan de veiligheid op de weg en de staat van de wegen. Beide aspecten waarderen Waze-gebruikers met een ruime 9. Dat de totaalscore een stuk lager uitvalt, komt door de mindere score (5,9) voor het aantal voorzieningen langs de weg, zoals tankstations en parkeerplaatsen. Opvallend is dat maar een handvol onderzochte landen op dit aspect een voldoende weet te halen. Dat laatste geldt ook voor de wat onduidelijke categorie ‘wazeyness’.

Amsterdam

In de inventarisatie van Waze wordt Nederland op de voet gevolgd door Frankrijk (7,4) en de Verenigde Staten (7,2). El Salvador staat onderaan de lijst met een 2,85. Duitsland is niet onderzocht.

Waze heeft niet alleen gekeken naar complete landen, maar ook naar steden en metropoolregio’s. Daar komt Nederland minder goed uit de bus. Amsterdam is de enige Nederlandse stad op de lijst, met een 27ste plek. Franse steden worden als beste beoordeeld in deze rangorde met Valence, Tours en Lemans op de eerste drie plaatsen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.