verkeersborden. Foto: Dijkstra BV

Nieuwe verkeersborden voor vijfde keer uitgesteld

verkeersborden. Foto: Dijkstra BV

De invoer van veertien nieuwe verkeersborden gaat opnieuw de geplande datum niet halen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag bevestigd aan VerkeersPro. Het streven was 1 januari 2017, maar de nieuwe ingangsdatum wordt een half jaar later: 1 juli. De oorspronkelijke datum voor de invoering stond op 1 januari 2015. 

De veertien nieuwe blauwe verkeersborden, allemaal gebodsborden, moeten voor meer duidelijkheid zorgen in sommige verkeerssituaties. Hoewel de nieuwe borden nog niet rechtsgeldig zijn, hebben sommige gemeenten ze al langs de weg geplaatst.

De nieuwe borden geven onder meer de mogelijkheid tram- en busbanen of -stroken en de combinatie daarvan aan te geven. Momenteel zijn hier algemene verkeersborden voor met op een onderbord de uitzonderingen voor bepaalde categorieën. Ook moeten de borden meer duidelijkheid geven over passeerstroken voor landbouwvoertuigen en uitwijkmogelijkheden bij smalle wegen.

verkeersborden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe verkeersborden voor vijfde keer uitgesteld | RijschoolPro
verkeersborden. Foto: Dijkstra BV

Nieuwe verkeersborden voor vijfde keer uitgesteld

De invoer van veertien nieuwe verkeersborden gaat opnieuw de geplande datum niet halen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag bevestigd aan VerkeersPro. Het streven was 1 januari 2017, maar de nieuwe ingangsdatum wordt een half jaar later: 1 juli. De oorspronkelijke datum voor de invoering stond op 1 januari 2015. 

De veertien nieuwe blauwe verkeersborden, allemaal gebodsborden, moeten voor meer duidelijkheid zorgen in sommige verkeerssituaties. Hoewel de nieuwe borden nog niet rechtsgeldig zijn, hebben sommige gemeenten ze al langs de weg geplaatst.

De nieuwe borden geven onder meer de mogelijkheid tram- en busbanen of -stroken en de combinatie daarvan aan te geven. Momenteel zijn hier algemene verkeersborden voor met op een onderbord de uitzonderingen voor bepaalde categorieën. Ook moeten de borden meer duidelijkheid geven over passeerstroken voor landbouwvoertuigen en uitwijkmogelijkheden bij smalle wegen.

verkeersborden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.