bamboe, verkeersbord, auto

Verkeersbord van bamboe ontstijgt pilotfase

Langs de Europaweg (N863) in Coevorden zijn verkeersborden van bamboe geplaatst. Het is voor het eerst dat zulke borden in een normale verkeerssituatie gebruikt worden. Tot nu toe werden er elders in het land alleen pilots mee uitgevoerd. Toepassing van bamboe is volgens de provincie Drenthe erg duurzaam. De borden staan bij een van de twee nieuwe rotondes in de N-weg.

Bamboe borden zijn flink duurzamer dan de aluminium exemplaren, benadrukt de provincie Drenthe. Bamboe neemt tijdens de groei in grote hoeveelheden CO2 op. Bovendien groeit de grassoort hard. Ook zijn de borden aan het eind van gebruik volledig recyclebaar. Een ander voordeel, aldus de provincie: van de voorkant zien zien ze er precies hetzelfde uit als de aluminium evenknie. De bamboe borden zijn wel duurder. Maar gedeputeerde Henk Brink laat weten graag bij te willen dragen aan het breder inzetbaar maken van het product.

Primeur

’s-Hertogenbosch had de primeur met verkeersborden van bamboe. De gemeente begon vorig jaar met een test om te onderzoeken of ze bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Ook in Rijswijk staan ze. Ze zijn te vinden in de wijk Vrijenban, die uitgeroepen is tot een zogenoemd Smart City Living Lab.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier schrijft voor RijschoolPro en is daarnaast de vaste redacteur voor zustersite VerkeersNet.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeersbord van bamboe ontstijgt pilotfase | RijschoolPro
bamboe, verkeersbord, auto

Verkeersbord van bamboe ontstijgt pilotfase

Langs de Europaweg (N863) in Coevorden zijn verkeersborden van bamboe geplaatst. Het is voor het eerst dat zulke borden in een normale verkeerssituatie gebruikt worden. Tot nu toe werden er elders in het land alleen pilots mee uitgevoerd. Toepassing van bamboe is volgens de provincie Drenthe erg duurzaam. De borden staan bij een van de twee nieuwe rotondes in de N-weg.

Bamboe borden zijn flink duurzamer dan de aluminium exemplaren, benadrukt de provincie Drenthe. Bamboe neemt tijdens de groei in grote hoeveelheden CO2 op. Bovendien groeit de grassoort hard. Ook zijn de borden aan het eind van gebruik volledig recyclebaar. Een ander voordeel, aldus de provincie: van de voorkant zien zien ze er precies hetzelfde uit als de aluminium evenknie. De bamboe borden zijn wel duurder. Maar gedeputeerde Henk Brink laat weten graag bij te willen dragen aan het breder inzetbaar maken van het product.

Primeur

’s-Hertogenbosch had de primeur met verkeersborden van bamboe. De gemeente begon vorig jaar met een test om te onderzoeken of ze bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Ook in Rijswijk staan ze. Ze zijn te vinden in de wijk Vrijenban, die uitgeroepen is tot een zogenoemd Smart City Living Lab.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier schrijft voor RijschoolPro en is daarnaast de vaste redacteur voor zustersite VerkeersNet.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.