Akkoord over stikstofmaatregelen: maximumsnelheid waarschijnlijk overal naar 100 km/uur

Na een extra overleg op dinsdag laat de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie weten het eens te zijn over de stikstofmaatregelen. Woensdagochtend presenteert het kabinet de plannen. Waarschijnlijk gaat op alle snelwegen de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur. 

Het verlagen van de maximumsnelheid is de belangrijkste stikstofmaatregel die het kabinet op de korte termijn neemt. Dat meldt de NOS. Straks mag overal maximaal 100 kilometer per uur worden gereden. Wel mag tussen 19.00 en 06.00 nog 130 gereden waar dat nu overdag nog mag. De stikstofmaatregelen moeten ertoe leiden dat de bouw op korte termijn wordt vlotgetrokken. Veel bouwprojecten liggen stil door de stikstofcrisis of dreigen stil te vallen.

De snelheidsverlaging betekent rijden met een lager toerental door minder gas geven. Alle auto’s (diesels het meest) stoten bij hogere snelheden meer stikstofoxiden(NOx) uit dan bij 80 tot 100 km/uur. Het verschil in NOx/CO2-emissie tussen 100 en 130 km/uur kan inclusief acceleratie-effecten tot 40 procent oplopen.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Akkoord over stikstofmaatregelen: maximumsnelheid waarschijnlijk overal naar 100 km/uur”

Kim Thielen|12.11.19|23:56

Maar met de tracktor gaan we wel van 25 naar 40 km/hr
koekkoek !!!!! ik snap hem niet meer

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Akkoord over stikstofmaatregelen: maximumsnelheid waarschijnlijk overal naar 100 km/uur | RijschoolPro

Akkoord over stikstofmaatregelen: maximumsnelheid waarschijnlijk overal naar 100 km/uur

Na een extra overleg op dinsdag laat de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie weten het eens te zijn over de stikstofmaatregelen. Woensdagochtend presenteert het kabinet de plannen. Waarschijnlijk gaat op alle snelwegen de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur. 

Het verlagen van de maximumsnelheid is de belangrijkste stikstofmaatregel die het kabinet op de korte termijn neemt. Dat meldt de NOS. Straks mag overal maximaal 100 kilometer per uur worden gereden. Wel mag tussen 19.00 en 06.00 nog 130 gereden waar dat nu overdag nog mag. De stikstofmaatregelen moeten ertoe leiden dat de bouw op korte termijn wordt vlotgetrokken. Veel bouwprojecten liggen stil door de stikstofcrisis of dreigen stil te vallen.

De snelheidsverlaging betekent rijden met een lager toerental door minder gas geven. Alle auto’s (diesels het meest) stoten bij hogere snelheden meer stikstofoxiden(NOx) uit dan bij 80 tot 100 km/uur. Het verschil in NOx/CO2-emissie tussen 100 en 130 km/uur kan inclusief acceleratie-effecten tot 40 procent oplopen.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Akkoord over stikstofmaatregelen: maximumsnelheid waarschijnlijk overal naar 100 km/uur”

Kim Thielen|12.11.19|23:56

Maar met de tracktor gaan we wel van 25 naar 40 km/hr
koekkoek !!!!! ik snap hem niet meer

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.