Veel belangstelling voor online verkeerslessen bij VVN

Foto: Pixabay.

De meestbezochte pagina’s op de website van Veilig Verkeer Nederland in de afgelopen weken zijn die van de online verkeerslessen. Ook de opfriscursus voor ervaren verkeersdeelnemers en een verkeerskennisquiz beleven een piek. 

VVN kan in deze coronatijd rekenen op veel belangstelling voor hun online verkeerseducatie. Omdat het verkeersexamen op de basisscholen niet doorgaat, biedt VVN het lesmateriaal nu via de eigen website aan. In een paar dagen tijd hebben duizenden bezoekers zich voor het eerst op de site gemeld. De verkeerslessen voor groepen 4 tot en met 8 zijn hier te vinden. De online opfriscursus bestemd voor de meer ervaren verkeersdeelnemers en de pagina ‘Test je kennis’ staan in de top tien van best bezochte pagina’s.

Mochten de scholen vanwege beperkende coronamaatregelen ook na 28 april nog dicht blijven, dan komt VVN met verdere info voor basisscholen en organisatoren over de voortgang van verkeerseducatie, ouderparticipatie en voorbereidingen rondom het VVN- Verkeersexamen. De organisatie is nu bezig alle verkeerswerkboeken versneld te digitaliseren zodat basisscholen daar gebruik van kunnen maken. “Wij hechten er waarde aan dat verkeerseducatie zoveel als mogelijk is kan worden gecontinueerd”, aldus VVN in een verklaring.

Lees ook: Verkeersexamen op basisscholen uitgesteld

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.