fietspad

165 miljoen naar overheden voor veilige wegen, fietspaden en rotondes

Er is 165 miljoen euro toegekend voor het aanpakken van gevaarlijke kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes in Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verdeelt dit geld over bijna 190 gemeenten, alle twaalf provincies en twee waterschappen.

Dat schrijft de verantwoordelijke minister, Cora van Nieuwenhuizen, aan de Tweede Kamer. Er is de komende tien jaar een half miljard euro beschikbaar voor het aanpakken van onveilige verkeerssituaties. Voor 2020 en 2021 is er 200 miljoen euro beschikbaar, waarvan nu dus 165 miljoen is toegekend. Lokale en regionale overheden konden een aanvraag doen en nu is bekend welke projecten financieel worden gesteund. Een voorwaarde voor de subsidie is dat de betrokken overheden zelf een gelijk bedrag investeren.

Onoverzichtelijke kruispunten

Maatregelen die in aanmerking komen voor een rijksbijdrage zijn onder meer de aanleg van verkeersdrempels, wegversmallingen, veilige bermen en vrij liggende fietspaden. Ook gaat er geld naar het verbreden van fietspaden en het omvormen van onoverzichtelijk kruispunten naar rotondes. Verder hebben dertig gemeenten geld gekregen voor het inrichten van veilige schoolzones. Ongeveer twee derde van de maatregelen waarvoor nu een rijksbijdrage is uitgekeerd, wordt binnen een jaar uitgevoerd.

Rijksverdubbelaar

Minister Van Nieuwenhuizen: “Het enthousiasme bij gemeenten, provincies en waterschappen was groot. Er zijn hele goede plannen ingediend bij ons ministerie. Wij zetten de rijksverdubbelaar in. Op die manier kunnen de mensen bij de lokale en regionale overheden nu snel aan de slag om die gevaarlijke kruising of dat te smalle fietspad onder handen te nemen. Dit gaat echt een verschil maken en zorgen voor minder ongevallen op die wegen en fietspaden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia.

2 reacties op “165 miljoen naar overheden voor veilige wegen, fietspaden en rotondes”

A.b|08.12.20|23:12

Rotondes! Waarom twee pijlen voor rechtdoor en ook voor linksaf. Om het nog veiliger te maken alleen de linkerrijstrook is voor linksaf is veel makkelijker.

A.b|08.12.20|23:18

Alleen de linkerrijstrook is voor linksaf. Waarom moeilijk doen, als het makkelijker kan!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

165 miljoen naar overheden voor veilige wegen, fietspaden en rotondes | RijschoolPro
fietspad

165 miljoen naar overheden voor veilige wegen, fietspaden en rotondes

Er is 165 miljoen euro toegekend voor het aanpakken van gevaarlijke kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes in Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verdeelt dit geld over bijna 190 gemeenten, alle twaalf provincies en twee waterschappen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia.

2 reacties op “165 miljoen naar overheden voor veilige wegen, fietspaden en rotondes”

A.b|08.12.20|23:12

Rotondes! Waarom twee pijlen voor rechtdoor en ook voor linksaf. Om het nog veiliger te maken alleen de linkerrijstrook is voor linksaf is veel makkelijker.

A.b|08.12.20|23:18

Alleen de linkerrijstrook is voor linksaf. Waarom moeilijk doen, als het makkelijker kan!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.