Verkeersschool Hielkema lanceert nieuwe versie ‘Verkeersspel’

Dorien Brouwer-Hielkema van Verkeersschool Hielkema heeft tijdens de eerste lockdown in maart een verkeersspel ontwikkeld waarvan de opbrengst werd gedoneerd aan het Rode Kruis. Het was een succes; er zijn 80 spellen verkocht waarvan er 400 euro naar het goede doel is gegaan. Na het succes van het eerste spel vroeg leverancier VekaBest of Brouwer-Hielkema mee wilde werken aan een tweede versie.

In de eerste lockdown in het voorjaar kwam Brouwer-Hielkema op het idee om een verkeersspel met theorievragen te ontwikkelen in de vorm van een ouderwets kaartspel. “Het idee is om gezellig met elkaar rond de tafel te zitten. Even alle telefoons weg en aandacht aan elkaar besteden.”

Ze benaderde VekaBest, leverancier van verkeersleermiddelen, om samen de vragen op te stellen en ze kon het spel via drukker Print & Bind tegen kostprijs laten ontwikkelen. De verkoop van het eerste spel was dan ook een groot succesverhaal. Er zijn 80 stuks verkocht waarna 400 euro naar het Rode Kruis is gegaan. “Ik kreeg zoveel leuke reacties binnen en dat is vooral in zo’n negatieve periode heel erg welkom,” aldus Brouwer-Hielkema.

De tweede versie

VekaBest was zo enthousiast over de eerste uitgave dat ze Brouwer-Hielkema al vrij snel benaderden om het spel opnieuw uit te geven, maar dan zonder reclames en het logo van haar Verkeersschool. Bij deze versie gaat 20 procent van het bedrag naar het Rode Kruis.

De prijs van de nieuwe versie is dan ook iets omhoog gegaan. Je betaalt nu 9,95 euro voor het kaartspel, maar daar krijg je ook wat voor terug. “Het ziet er nu een stuk gelikter uit. De eerste versie was non-profit en hebben we snel in elkaar geflanst. Nu zit er een marketingteam achter en hadden we een paar maanden de tijd om het te perfectioneren,” vertelt Brouwer-Hielkema.

Van particulieren naar rijscholen

Bij de eerste versie verkocht Brouwer-Hielkema veel exemplaren aan particulieren, zelfs oudere mensen vroegen of ze een spel bij hen konden afhalen. Van andere rijscholen kreeg ze, naast de positieve reacties, de vraag of het logo van haar verkeersschool eraf kon, zodat zij het ook kunnen gebruiken.

Brouwer-Hielkema vond het spel tijdens de eerste lockdown een leuke manier om in contact te blijven met leerlingen. Doordat het spel nu geen reclame meer bevat, krijgt ze veel aanvragen binnen van rijscholen die meteen 20 of 30 stuks willen bestellen. En dat vindt ze leuk om te horen: “Ik gun andere rijscholen ook een positieve boost in deze moeilijke tijd.”

Tekst gaat verder onder de foto

Eerste versie ‘Verkeersspel’ met logo van Verkeersschool Hielkema

Familiebedrijf

Je kunt bij Hielkema terecht voor alle rijbewijzen: auto, motor, bromfiets, vrachtwagen, bus, taxi. Ook leiden ze op voor ambulancechauffeur en verzorgen trainingen voor code 95 voor beroepschauffeurs.

Het familiebedrijf dateert uit het begin van de jaren zestig. Oprichter Piet Hielkema begint in ‘61 met rijles in Heerenveen, naast zijn werk als buschauffeur. Al snel opent hij een verkeersschool en breidt uit met vrachtwagen- en motorlessen. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door zoon Koos en kleindochter Dorien. Dorien heeft de dagelijkse leiding en is instructeur voor auto, vrachtwagen, trekker, bus, auto met aanhanger en vrachtwagen met aanhanger.

Je kunt het nieuwe spel via deze link bestellen.

Lees ook: 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.