Appen tijdens het rijden

Hoogopgeleiden en rijke mensen gebruiken het vaakst telefoon in het verkeer

Hoogopgeleiden gebruiken vaker hun mobiel in het verkeer dan laagopgeleiden én mensen die boven modaal verdienen vaker dan mensen met een laag inkomen. Dat blijkt uit de derde Barometer mobiel telefoongebruik in het verkeer uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in opdracht van Interpolis. De mobiele telefoon mag niet gebruikt worden om mee te bellen of appen in het verkeer, maar wel om handsfree mee te bellen, muziek op te zetten of te gebruiken voor navigatie.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hoogopgeleiden en rijke mensen gebruiken het vaakst telefoon in het verkeer | RijschoolPro
Appen tijdens het rijden

Hoogopgeleiden en rijke mensen gebruiken het vaakst telefoon in het verkeer

Hoogopgeleiden gebruiken vaker hun mobiel in het verkeer dan laagopgeleiden én mensen die boven modaal verdienen vaker dan mensen met een laag inkomen. Dat blijkt uit de derde Barometer mobiel telefoongebruik in het verkeer uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in opdracht van Interpolis. De mobiele telefoon mag niet gebruikt worden om mee te bellen of appen in het verkeer, maar wel om handsfree mee te bellen, muziek op te zetten of te gebruiken voor navigatie.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.