Autonoom rijden Volvo

Aantal rijhulpsystemen met 59% gestegen

Autopilot, ADAS

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start vandaag met een nieuwe publiekscampagne over het belang van het veilig gebruik van rijhulpsystemen in auto’s, ook wel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) genoemd.

Rijhulpsystemen zitten in meer voertuigen dan vaak wordt aangenomen: zo is ABS (een systeem dat voorkomt dat wielen van een voertuig blokkeren wanneer er krachtig wordt geremd) sinds 2004 verplicht. Het aantal rijhulpsystemen is ten opzichte van 2018 met 59% gestegen. Omdat ze steeds vaker voorkomen, is het belangrijk dat bestuurders zich ook steeds meer verdiepen in deze rijhulpsystemen. De campagne richt zich naast autobezitters ook op (potentiële) autokopers en leaserijders.

Doorstroming

Minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat): “Rijhulpsystemen maken autorijden makkelijker. Ik vind dat deze systemen verstandig moeten worden gebruikt, want in dat geval kunnen ze ook een bijdrage leveren aan verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming. Met de campagne die nu wordt gelanceerd, laten we zien hoe rijhulpsystemen optimaal kunnen worden gebruikt op een veilige manier.”

Vanaf vandaag gaat de website www.komveiligthuis.nl/slim live. Op deze website staan diverse tips over veilig gebruik, maar mensen kunnen het hier ook aangeven als hun rijhulpsysteem anders werkt dan verwacht. Daarnaast zullen diverse communicatie-uitingen te zien zijn om mensen veilig op weg te helpen.

Het ministerie trekt in de campagne op met de 63 partijen van de ADAS Alliantie. Zo zullen ook bijvoorbeeld ANWB, Aon, BOVAG, RAI Vereniging, RDW, Verbond van Verzekeraars en VNA het belang uitdragen om rijhulpsystemen veilig te gebruiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal rijhulpsystemen met 59% gestegen | RijschoolPro
Autonoom rijden Volvo

Aantal rijhulpsystemen met 59% gestegen

Autopilot, ADAS

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start vandaag met een nieuwe publiekscampagne over het belang van het veilig gebruik van rijhulpsystemen in auto’s, ook wel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) genoemd.

Rijhulpsystemen zitten in meer voertuigen dan vaak wordt aangenomen: zo is ABS (een systeem dat voorkomt dat wielen van een voertuig blokkeren wanneer er krachtig wordt geremd) sinds 2004 verplicht. Het aantal rijhulpsystemen is ten opzichte van 2018 met 59% gestegen. Omdat ze steeds vaker voorkomen, is het belangrijk dat bestuurders zich ook steeds meer verdiepen in deze rijhulpsystemen. De campagne richt zich naast autobezitters ook op (potentiële) autokopers en leaserijders.

Doorstroming

Minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat): “Rijhulpsystemen maken autorijden makkelijker. Ik vind dat deze systemen verstandig moeten worden gebruikt, want in dat geval kunnen ze ook een bijdrage leveren aan verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming. Met de campagne die nu wordt gelanceerd, laten we zien hoe rijhulpsystemen optimaal kunnen worden gebruikt op een veilige manier.”

Vanaf vandaag gaat de website www.komveiligthuis.nl/slim live. Op deze website staan diverse tips over veilig gebruik, maar mensen kunnen het hier ook aangeven als hun rijhulpsysteem anders werkt dan verwacht. Daarnaast zullen diverse communicatie-uitingen te zien zijn om mensen veilig op weg te helpen.

Het ministerie trekt in de campagne op met de 63 partijen van de ADAS Alliantie. Zo zullen ook bijvoorbeeld ANWB, Aon, BOVAG, RAI Vereniging, RDW, Verbond van Verzekeraars en VNA het belang uitdragen om rijhulpsystemen veilig te gebruiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.