Moeten ‘dummy-rijscholen’ worden uitgeschreven bij het CBR?
POLL VAN HET MOMENT

Moeten ‘dummy-rijscholen’ worden uitgeschreven bij het CBR?

De handel in examenplekken is niet illegaal, maar is het wenselijk? Foto: Shutterstock

‘Dummy-rijscholen’, die geen lessen, maar enkel examenplekken aanbieden, kopen duizenden examens per jaar op. Wat is hierin de rol van het CBR? En is het nodig dat dit soort praktijken worden aangepakt? Dat vraagt RijschoolPro de branche in de nieuwe poll van het moment.

Het onderzoek naar de handel in examenplekken bracht woensdag flink wat teweeg in de branche. BOVAG noemt dit soort praktijken ‘ongewenst en onnodig’ en de Koepel Rijopleiding en Verkeersveiligheid (KRV) vraagt om opheldering en maatregelen van het CBR. Andere branchegenoten vinden juist dat deze ‘rijscholen’ kleine rijschoolhouders helpen die zelf geen tijd hebben voor het tijdig reserveren van examenplekken.

Het handelen in examenplekken is niet illegaal, liet het CBR eerder aan RijschoolPro weten. “We zijn ons ervan bewust dat de mogelijkheid om te wisselen kan leiden tot oneigenlijk gebruik door kwaadwillenden. Het CBR moet echter continu de balans bewaken tussen het bieden van flexibiliteit aan rijscholen en kandidaten en het voorkomen van misbruik van ons reserveringssysteem. Het stopzetten van de mogelijkheid om te wisselen zou voor het overgrote deel van de rijscholen en kandidaten die goedwillend zijn, buitenproportioneel uitpakken”, aldus het CBR. De handel is dus niet illegaal, maar is het wenselijk?

Wat vind jij?

Moeten ‘dummy-rijscholen’ worden uitgeschreven bij het CBR om zo de handel in examenplekken tegen te gaan? Laat het ons weten in de onderstaande poll.

Moeten ‘dummy-rijscholen’ worden uitgeschreven bij het CBR?

Bij RijschoolPro zijn wij altijd benieuwd naar de mening van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Laat een reactie achter of neem contact op met onze redactie.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Moeten ‘dummy-rijscholen’ worden uitgeschreven bij het CBR?”

Jan van Steenbergen|07.09.23|15:06

Rijscholen die geen lessen aanbieden zijn GEEN rijscholen maar een handels onderneming in examen plekken. Uit het systeem halen dus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.